Foto: LETA
Programmas "Apvārsnis 2020" zinātnisko projektu īstenošanai pieejami 9,3 miljoni eiro, informēja Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA).

CFLA izsludinājusi atklātu projektu atlasi Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējuma saņemšanai, lai īstenotu programmas "Apvārsnis 2020" virs kvalitātes sliekšņa novērtētos, bet finansējumu nesaņēmušos projektus.

Trešās atlases kārtas ietvaros plānotais kopējais publiskais attiecināmais finansējums projektiem ir 9,3 miljoni eiro, ko veido ERAF finansējums 7,9 miljonu eiro apmērā un valsts budžeta līdzfinansējums 1,39 miljonu eiro apmērā. Savukārt līdz 2018. gada beigām līgumu slēgšanai par projektu īstenošanu pieejami 4,8 miljoni eiro, no tiem 4,1 miljons eiro ir ERAF līdzekļi, bet 720 000 eiro no valsts budžeta.

Līdzfinansējumu var saņemt projekti, kas, sākot ar 2015. gadu, iesniegti Izcilības izplatīšanas un dalības paplašināšanas apakšprogrammā "ERA Chairs", "Marijas Sklodovskas-Kirī" stipendijas, kopuzņēmuma "ECSEL" ietvaros apstiprināta projekta no Eiropas strukturālajiem un investīciju fondiem finansējamās darba paketes atbalsta un Eiropas Zinātnes padomes "Frontier Research" grantu programmas ietvaros. Plānots, ka atbalstīti tiks vismaz 15 projektu pieteikumi.

Projektus ERAF atbalsta saņemšanai var iesniegt zinātniskās institūcijas, savukārt "Marijas Sklodovskas-Kirī" stipendijas apakšprogrammas projektiem pieteikumu līdzfinansējuma saņemšanai var iesniegt arī tiešās pārvaldes iestāde.

Projektu iesniegumus var iesniegt CFLA no šā gada 24. oktobra. Ar saimniecisko darbību saistītiem projektu iesniegumiem pieņemšana turpināsies līdz 2021. gada 28. februārim, savukārt ar saimniecisko darbību nesaistītiem projektu iesniegumiem - līdz 2021. gada 31. decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!