Foto: Publicitātes attēli

Biznesa kompleksa "Krasta City" attīstītāji, Igaunijas nekustamo īpašumu uzņēmums "Hepsor" plāno 2023. gadā uzsākt pirmās kārtas būvniecības darbus, informē uzņēmums.

Projektu "Krasta City" plānots īstenot septiņās kārtās, 10 gadu laikā izbūvējot 180 000 kvadrātmetrus izmantojamās platības un investējot vairāk nekā 150 miljonus eiro. Šobrīd notiek projekta lokālplānojuma izstrāde, ko iecerēts pabeigt līdz 2022. gada otrajam ceturksnim, lai šogad uzsāktu būvniecības projektēšanu un nākamgad – pirmās kārtas būvniecības darbus.

A klases biznesa komplekss sastāvēs no septiņām pamatēkām, kuru augstums būs līdz 15 stāviem, un vienas multifunkcionālas ēkas, kuras pirmie stāvi pildīs publisku funkciju. Tur atradīsies veikali, restorāni un kafejnīcas. Tāpat projekta teritorijā būs pieejama arī zaļā zona ar skvēriem.

Topošā "Krasta City" projekts veidots, uzsverot gājēju, velosipēdistu un cilvēku ar kustību traucējumiem nozīmi pilsētvidē. Īstenojot projektu, plānots pilnveidot sabiedriskā transporta kustību un izbūvēt jaunu, gājējiem paredzētu tiltu, kas savienos abas Krasta ielas puses, paplašinot piekļuves iespējas "Krasta City". Kvartāla atrašanās vieta – pašā Daugavas krastā ar tiešu pieeju ūdenim – ļauj objektam piekļūt arī ar ūdens transportu, ko plānots realizēt, izbūvējot laivu piestātnes. Daugava ir neatņemama projekta sastāvdaļa, tāpēc attīstītāji uzskata, ka ūdens transporta nodrošināšana ir obligāta. Tāpat tiks izbūvēti papildu piebraucamie ceļi, lai autovadītāji, netraucējot transporta plūsmai Krasta ielā, var piekļūt jaunizbūvētajam kvartālam.

"Projekta pamatā ir arhitektūra, kuras centrā ir cilvēks. Šim projektam ir milzīgs potenciāls uzlabot publiskās telpas kvalitāti, sniedzot iespēju gājējiem justies gaidītiem un atstājot automašīnas otrajā plānā. Ar arhitektūras palīdzību aicinām veidot publisko telpu kā pilsētas "dzīvojamo istabu", mudinot cilvēkus tajā uzturēties aizvien biežāk. "Krasta City" būs vieta, kur cilvēki vēlēsies būt arī tad, ja viņu darba vieta atradīsies citviet," teic "Krasta City" projekta vīzijas līdzautors, arhitekts un uzņēmuma "Arrows Architect" projektu direktors Rikardo Paternīni (Ricardo Paternini).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!