Foto: Publicitātes foto

Būvkompānija "Merks" ir atzīmējusi dzīvojamā projekta "Merks Magnolijas" spāru svētkus par godu noslēdzošā būvniecības posma sākšanai. Pirmās kārtas ēkas ir plānots nodot ekspluatācijā 2023. gada vasarā.

Šis ir pirmais "Merks" dzīvojamo māju projekts Pārdaugavā; pirmajā projekta kārtā top divas 3-stāvu ēkas ar 96 dzīvokļiem.

SIA "Merks" valdes loceklis un celtniecības direktors Andris Bišmeistars norādījis, ka tagad būs jāpāriet nākamajā būvniecības cikla fāzē – apdares darbu uzsākšanā. Viņš arī akcentē, ka ir ieguldīts milzīgs darbs, lai projekta būvniecība pašreizējos sarežģītajos apstākļos norisinātos pēc plāna un laika grafika.

Ar šo projektu uzņēmums sāk jauno dzīvojamo māju projektu attīstību Pārdaugavā, norāda SIA "Merks Mājas" valdes loceklis Mikus Freimanis.

Projekta būvniecībā tiek izmantoti Latvijā ražotie keramiskie celtniecības bloki "Keraterm", kuri izgatavoti no apdedzināta dabīgā māla. Tie labi saglabā siltumu, vāji uzsūc mitrumu un ir slodzes izturīgi, kā arī tie ir dabīgi, "elpojoši" un ilgmūžīgi. Raugoties nākotnē, iedzīvotājiem šāds risinājums ļaus taupīt energoresursus un samazināt ikdienas ekspluatācijas izmaksas, uzskata projekta īstenotāji.

"Merks Magnolijas" dzīvokļi būs pieejami ar pilnu iekšējo apdari. Attīstītājs izceļ 2.90m griestu augstumu, kā arī balkonus vai privātās terases katrā dzīvoklī platībā līdz 11.8 m2. Ēku pirmajos stāvos būs izbūvētas koplietošanas ratiņu telpas. Teritorija būs slēgta un aprīkota ar videonovērošanas sistēmām. Tajā tiks ierīkots spēļu laukums, atpūtas zonā pie ūdens. Projektā būs iespējams iegādāties āra autostāvvietas.

Pašlaik tiek piedāvāta iespēja rezervēt dzīvokļu projekta pirmās kārtas pirmajā ēkā. Tajā būs pieejami 48 divu līdz četru istabu dzīvokļi; sākuma cena ir no 114 tūkst. eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!