Foto: LETA

Valdības pieaicinātajam Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" finanšu konsultantam ieguldījumu brokeru sabiedrībai "Prudentia" par darbu 2012.gadā samaksāti 61,7 tūkstoši latu, aģentūrai BNS pastāstīja Satiksmes ministrijas sabiedrisko attiecību speciālists Rolands Rumba.

Viņš paskaidroja, ka šāda summa ir izmaksāta par visu 2012.gadu kopumā un pašlaik nav paredzēts maksāt vairāk.

Rumba arī norādīja, ka "Prudentia" samaksas finanšu avots ir ministrijas pašu ieņēmumi ‒ no iznomātājām telpām un zemēm ‒ un uzsvēra, ka tā nav valsts budžeta dotācija.

Portāls "pietiek.com" iepriekš ziņoja, ka samaksa par "Prudentia" pakalpojumiem kopš pērnā gada oktobra vidus ik nedēļu no "airBaltic" prasa aptuveni 13 tūkstošus latu.

Jau vēstīts, ka valdība nolēma piesaistīt "Prudentia", lai izvērtētu, kā nodrošināt "airBaltic" likviditāti.

Par lielāko "airBaltic" akcionāru pagājušā gada nogalē kļuva valsts, kad Satiksmes ministrija 2011.gada 30.novembrī iegādājās "airBaltic" mazākuma akcionāram "Baltijas Aviācijas sistēmas" piederošos 47,2% lidsabiedrības akciju un tādējādi kļuva par 99,8% "airBaltic" akciju īpašnieci.

"airBaltic" apkalpo vairāk nekā 60 galamērķu no savas mītnes bāzes Rīgā. No katra šā galamērķa "airBaltic" piedāvā savienojumus caur ziemeļu tranzītmezglu Rīgā uz savu tīklu, kas aptver Eiropu, Skandināviju, Krieviju, NVS un Tuvos Austrumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!