Foto: Pixabay

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) aicina patērētājus, kuru saistības tūrisma kompānija SIA "Jēkaba aģentūra" nav spējusi pilnībā vai daļēji pildīt, vērsties pie uzņēmuma maksātnespējas administratora līdz 20.janvārim, pavēstīja PTAC pārstāve Sanita Gertmane.

Pie "Jēkaba aģentūras" maksātnespējas administratora Jāņa Kumsāra aicināti vērsties arī uzņēmuma sadarbības partneri, kuru saistības "Jēkaba aģentūra" nav izpildījusi vai izpildījusi daļēji.

Jau vēstīts, ka Zemgales rajona tiesa šajā mēnesī pasludinājusi "Jēkaba aģentūru" par maksātnespējīgu, liecina informācija Maksātnespējas reģistrā.

Tikmēr "Firmas.lv" informācija liecina, ka bankrota procedūras īstenošanas termiņš ir viens mēnesis.

"Jēkaba aģentūrai" pagājušā gada nogalē tika apturēta tūrisma operatora licences darbība.

Gertmane aģentūrai LETA toreiz stāstīja, ka 2020.gada 3.decembrī "Jēkaba aģentūra" informēja PTAC par to, ka kompānijai jaunas apdrošināšanas polises maksa nākamajam darbības periodam veido 2500-3000 eiro, kā arī pārējie apdrošināšanas kompāniju izvirzītie nosacījumi ir neizpildāmi esošajā situācijā, jo uzņēmums nedarbojas.

Pēc PTAC sniegtās informācijas, "Jēkaba aģentūras" apdrošināšanas polises pēdējā darbības diena bija 2020.gada 5.decembris.

Lēmumu par "Jēkaba aģentūras" tūrisma operatora licences darbības apturēšanu PTAC pieņēma, jo kompānija neizpildīja regulējošās prasības, proti, tā nebija noformējusi jaunu apdrošināšanas polisi vai kredītiestādes garantiju nākamajam periodam.

Šā gada jūnijā "Jēkaba aģentūras" tūrisma operatora licence tika anulēta.

2019.gadā "Jēkaba aģentūras" apgrozījums pieauga par 19,4%, sasniedzot 5,951 miljonu eiro, savukārt kompānijas peļņa bija 93 415 eiro pretstatā zaudējumiem 2018.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija. Tostarp kompānijas ieņēmumi no tūrisma ārpus Latvijas veidoja 5,899 miljonus eiro. Savukārt kompānijas 2020.gada finanšu rādītāji nav publiskoti.

"Jēkaba aģentūras" Valsts ieņēmuma dienesta administrētie nodokļu parādi pirms nedēļas bija nepilns 6181 eiro.

Kompānija "Jēkaba aģentūra" reģistrēta 2003.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro. Kompānijas īpašnieki ir Ilze Ķelpe (51%) un Uldis Alksnis (49%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!