Foto: Publicitātes attēli
Pamatojoties uz Rīgas pilsētas būvvaldes 2021. gada 12. marta lēmumu, būvniecības ierosinātājs SIA "Alfor" nodod publiskai apspriešanai būvniecības ieceri "Biroju ēkas pārbūve par viesnīcu Brīvības ielā 48/50, Rīgā", liecina būvvaldes sniegtā informācija.

Saskaņā ar Rīgas domes 2006. gada 7. februāra saistošo noteikumu Nr. 38 "Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi" 458.1. apakšpunktu, izvietot viesnīcu jauktas centra apbūves teritorijā (JC1) var, veicot paredzētās būves publisko apspriešanu.

Būvprojekts minimālā sastāvā paredz viesnīcas funkcijas izvietošanu ēkā, nemainot tās būvapjomu.

Būvprojekta izstrādātāji ir SIA "Malus architects" un SIA "Arhitektu birojs Arteks".

Publiskās apspriešanas termiņš noteikts no 2021. gada 17. marta līdz 2021. gada 16. aprīlim.

Pamatojoties uz Ministru kabineta 2020. gada 6. novembra rīkojuma "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" 5.1. apakšpunktā noteikto, visi klātienes publiskie pasākumi ir atceļami un aizliedzami, tādēļ būvniecības ieceres publiskas apspriešanas prezentācija notiks 2021. gada 23. martā plkst. 17.00 videokonferenču platformā "Google Meet".

Būvprojekts paredz esošas sešu stāvu ēkas pārbūvi ar funkcijas maiņu par četru zvaigžņu viesnīcu. Ēkas arhitekts ir Juris Enriko Soroko, būvniecības laiks 1976.-1979.gads. 2018.gadā ēka pārbūvēta par biroju ēku. Ēka atrodas valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa Rīgas pilsētas vēsturiskais centrs un UNESCO Pasaules kultūras un dabas mantojuma objekta Nr. 852 “Rīgas vēsturiskais centrs” aizsardzības zonā. Ēka vēsturiski izvietota uz diviem zemesgabaliem. Ēkai nav noteikts kultūrvēsturiskās vērtības līmenis. Ēkas fasāde pret Brīvības ielu ir noteikta kā kultūrvēsturiski vērtīga apbūves fronte. Viesnīcas izbūves projekts paredz esošā ēkas arhitektoniskā apjoma saglabāšanu. Ēkas pagalmā ir autonovietne 24 automašīnām.

Saskaņā ar projektēšanas darba uzdevumu, paredzēts izbūvēt viesnīcu ēkas 3., 4., un 5. stāvā, un viesnīcas restorānu ar jumta terasi ēkas 6. stāvā. Paredzēts pārbūvēt esošās 2. stāva telpas par plašizklaides pasākumu telpām un apvienot tās ar esošajām telpām pirmajā stāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!