Foto: LETA

SIA “Pure Chocolate” valdes priekšsēdētāja amatu atstājot uzņēmuma līdzīpašniekam Mārtiņam Čakstem, par jauno valdes priekšsēdētāju aizvadītā gada 30.decembrī iecelts Normunds Sala, informē “Lursoft Klientu portfelis”.

Normunds Sala kopš 2016. gada ieņēma SIA "Pure Chocolate" valdes locekļa amatu.

Pēc veiktajām izmaiņām SIA "Pure Chocolate" valde turpina darbu vienas amatpersonas sastāvā.

2007. gadā dibinātās SIA "Pure Chocolate" patiesais labuma guvējs ir Aivars Žimants, kuram pieder 29,4% uzņēmuma kapitāldaļu. Uzņēmuma lielākais dalībnieks ar nepilniem 60% kapitāldaļu ir KS "BaltCap Latvia Venture Capital Fund AIF", kas šobrīd līdzekļus ieguldījis arī SIA "Vendon", SIA "Lightspace Technologies" un vēl četru uzņēmumu pamatkapitālos.

Saldumu ražotājs SIA "Pure Chocolate" 2020. gadā saskāries ar nopietniem izaicinājumiem saistībā ar Covid-19 pandēmijas izraisītajiem ierobežojumiem un to ietekmi uz Latvijas, Baltijas un citu eksporta valstu ekonomiku.

Iesniegtais gada pārskats liecina, ka SIA "Pure Chocolate" apgrozījums aizpērn samazinājies par 27,23%, sarūkot līdz 2,76 miljoniem eiro. "Kritums saistīts ar HoReCa un tūrisma segmenta klientiem," vadības ziņojumā skaidrojis SIA "Pure Chocolate", norādot, ka krities arī pieprasījums pēc dāvanu segmenta produkcijas. Apgrozījuma kritums radījis SIA "Pure Chocolate" nepieciešamību restrukturizēt savu finanšu vadību. No kopējā apgrozījuma 59,71% veidojis eksports.

2020. gadu SIA "Pure Chocolate" noslēdzis ar 451,68 tūkstošu eiro zaudējumiem. "Lursoft Multi" atskaites dati liecina, ka ar zaudējumiem ražotājs strādā jau kopš 2015.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!