Foto: LETA

Latvijā lielākais putnu gaļas ražotājs AS "Putnu fabrika Ķekava" saredz eksporta potenciālu Ķīnā, Japānā un Vjetnamā, kā arī ir ieinteresēta produkcijas eksportā uz Dienvidāfrikas reģionu, sacīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Andrjus Pranckevičus.

Viņš norādīja, ka šobrīd kompānija produkciju galvenokārt realizē Skandināvijā, kā arī Baltijas valstīs, taču uzņēmuma produkcija nelielos apmēros ir pieejama arī citās valstīs, tostarp šogad kompānija sākusi eksportēt produkciju arī uz Baltkrieviju un Ukrainu.

"Realizējam dažus produktus arī Ķīnā, bet ar partneru starpniecību. Taču mēs vēlamies iegūt tiešus kontaktus Ķīnā," teica Pranckevičus, piebilstot, ka tostarp maijā uzņēmums plāno piedalīties pārtikas izstādē Ķīnā, lai dibinātu kontaktus ar potenciālajiem partneriem. Kompānijas vadītājs arī atzīmēja, ka produkcijas realizācijai Ķīnā ir nepieciešama eksporta licence, kuru "Putnu fabrika Ķekava" cer iegūt pēc iespējas drīzāk.

Tāpat Pranckevičus minēja, ka "Putnu fabrika Ķekava" nākotnē vēlas eksportēt produkciju arī uz Japānu un Vjetnamu.

"Putnu fabrikas Ķekava" vadītājs pauda pārliecību, ka Āzijas reģionā uzņēmuma produkcijai ir eksporta potenciāls. "Mums ir daži ļoti specifiski produkti, kurus nepatērē mūsu reģionā - Eiropā, bet kuri ir ļoti populāri Ķīnā," teica Pranckevičus.

Tāpat viņš atzīmēja, ka uzņēmums raugās arī uz iespēju produkciju eksportēt uz valstīm Tuvajos austrumos, kā arī Āfrikā, piemēram, "Putnu fabrika Ķekava" ir ieinteresēta eksportā uz Dienvidāfrikas reģionu.

Pēc kompānijas vadītāja teiktā, eksporta attīstība "Putnu fabrikai Ķekava" ir ļoti svarīga, jo Baltijā ir grūti kāpināt realizācijas apmērus. "Ir ļoti grūti augt Baltijas valstīs, jo diemžēl iedzīvotāju skaits šajās valstīs neaug. (..) Tāpēc ir jārod izaugsmes iespējas citviet," teica Pranckevičus.

"Putnu fabrikas Ķekava" apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2015. gada 1. jūlija līdz 2016. gada 30. jūnijam, bija 57,219 miljoni eiro, bet zaudējumi – 314 181 eiro. AS "Putnu fabrika Ķekava" dibināta 1991. gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 18 928 084 eiro.

"Putnu fabrikas Ķekava" akciju kontrolpakete pilnībā pieder Lietuvas holdingam "Linas Agro Group", kas 2013. gada vasarā parakstīja vienošanos ar privātpersonām un juridiskām personām par 87 % "Ķekavas", 100 % SIA "Broileks", 100 % SIA "Cerova" un 100 % SIA "Lielzeltiņi" akciju un daļu iegādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!