Foto: DELFI

No 1. aprīļa "Pasažieru vilciens" (PV), pārejot uz biļešu cenu aprēķināšanu pēc zonu principa, darba dienu abonentu biļetēm plāno atlaides gandrīz 50% apmērā, intervijā aģentūrai LETA norāda uzņēmuma PV valdes priekšsēdētājs Andris Lubāns.

"Darba dienu abonentu biļetēm atlaides, salīdzinot ar vienreizējām biļetēm, sasniegs pat 46%. Tas nozīmē, ka ietaupīt varēs gandrīz 50%. Marta sākumā nāksim ar detalizētāku skaidrojumu un precīzu informāciju, kā tas izskatās," skaidro Lubāns.

Lubāns arī informē, ka patstāvīgie un regulārie braucēji varēs ietaupīt, arī izmantojot trīs un četru kalendāro dienu biļetes turp un atpakaļceļam. Tiekot prognozēts, ka šāda veida biļetēm varētu būt diezgan liels pieprasījums. Pilnīgs jaunums būs vienas dienas biļete, kas ļaus vienā maršrutā pārvietoties visu dienu.

Kā ziņots, sabiedriskā transporta padome apstiprinājusi PV zonu biļešu tarifu principu un šo tarifu ieviešanu no 1. aprīļa, informēja Autotransporta direkcijā.

Zonu tarifi tiks ieviesti visos četros elektrovilcienu līniju posmos un dīzeļvilcienu līnijas posmā Rīga-Sigulda.

Patlaban PV gatavo zonu tarifu ieviešanas vizualizāciju, lai marta beigās pilnvērtīgi iepazīstinātu sabiedrību ar gaidāmajām izmaiņām.

Uzņēmumā PV savukārt norādīja, ka atkarībā no maršruta būs trīs līdz piecas zonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!