Foto: Shutterstock

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ēdināšanās iestādes "Pakistānas kebabs" īpašniekam "Spice of Pakistan" saistībā ar pārkāpumu novēršanu ir atļāvis atsākt darbību, pastāstīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

"Pēc atkārtotas pārbaudes, kuras laikā PVD pārliecinājās, vai uzņēmums ir novērsis inspektoru konstatētās neatbilstības, tam ir atļauts atsākt darbu," sacīja Meistere.

Viņa piebilda, ka par konstatētajiem pārkāpumiem ir sākta administratīvā lietvedība, kuras noslēgumā tiks lemts par soda piemērošanu. Par higiēnas prasību pārkāpumiem ēdināšanas uzņēmumam var piemērot līdz 700 eiro naudas sodu.

Aģentūra BNS pirmdienas pēcpusdienā novēroja, ka "Pakistānas kebabs" Merķeļa ielā 17-19 bija atvērts un tajā atradās vairāki cilvēki.

Raidījums "Nekā Personīga" svētdien, 10. aprīlī, vēstīja, ka PVD pagājušās nedēļas vidū sāka pārbaudi "Pakistānas kebaba" kebabnīcā, jo kādam "Nekā Personīga" skatītājam radās aizdomas par vecas gaļas izmantošanu. PVD inspektori ieradās ēdināšanas iestādē, lai veiktu pārbaudi, atklājot netīrību virtuvē un noteikumu neievērošanu ēdiena pagatavošanā, kā arī vistas un liellopa gaļu ar bojātu marķējuma, kura derīguma termiņš bija beidzies jau pirms pusgada.

Uzņēmuma pārstāvji PVD skaidroja, ka gaļa, kam bija beidzies derīguma termiņš, nebija domāta klientiem, bet gan pašu lietošanai. Taču nekādu norāžu par to, ka produkti domāti personālam nebija un arī nekādus dokumentus par gaļas izcelsmi uzņēmums nevarēja uzrādīt. Tā kā reidā atklātie pārkāpumi bija būtiski, PVD uzdeva uzņēmumam ēdināšanas iestādi slēgt.

"Pakistānas kebabs" pieder uzņēmumam "Spice of Pakistan", kura īpašnieks un vadītājs līdz 2015. gada novembrim bija Pakistānas izcelsmes privātpersona Ali Farmans, kuram saglabājušās pilnvaras rīkoties uzņēmumā arī pēc īpašnieku maiņas.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!