Foto: Publicitātes foto

Jauniešu biznesa projektu konkursa "Radām novadam" komanda "DronePlan" Babītes novadā izstrādā projektu, kas ļaus ar ar bezpilota lidaparātiem apsekot grūti sasniedzamus objektus.

Komanda iecerējusi ar droniem apsekot elektrostacijas, skursteņus, stabus un citus problemātiski sasniedzamus objektus, lai noskaidrotu, vai tos nav nepieciešams atjaunot. Komandas pārstāvis Viktors Bikovs norāda, ka šim uzdevumam šobrīd galvenokārt izmanto rūpniecības alpīnistus un sastatnes, kas izmaksā dārgāk un ir salīdzinoši nedrošāks risinājums.

Lai gan Bikovs nenoliedz, ka "DronePlan" tirgū ir konkurenti, komanda fokusējas uz individuālu pieeju klientiem, kas veicina uzticību zīmolam. Talkā "DronePlan" ņem arī jaunākās metodes, kas ietver mākoņu un termogrāfijas tehnoloģiju pielietošanu.

Šobrīd "DronePlan" grasās pabeigt produkta minimālo versiju, bet uz nākotni raugās ambiciozi, cerot ielauzties arī ārzemju tirgos. Par projekta mājām komanda izraudzījusies Babītes novadu, izmantojot tā tuvumu galvaspilsētai un apstākli, ka novadā dzīvo projekta vadītājs Bikovs.

Konkursa "Radām novadam" mērķis ir dot iespēju apliecināt sevi talantīgiem un uzņēmīgiem Latvijas jauniešiem, izstrādājot un īstenojot dažādus biznesa projektus Latvijas novados.

Konkursu organizē biedrība "Radām novadam" sadarbībā ar portālu "Delfi". Konkurss īstenots "Erasmus+: Jaunatne darbībā" un Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2017. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!