Foto: LETA

Jauniešu biznesa projektu konkursa "Radām novadam" komanda "Fun Time Rent" plāno atvērt velosipēdu nomu Olaines novadā.

Kā portālam "Delfi" norāda komandas pārstāvis Iļja Šovdra, konkursa laikā jaunieši plāno izveidot velosipēdu pašapkalpošanās nomu Olainē, kas būtu pieejama kā vietējiem iedzīvotājiem, tā pilsētas viesiem.

Idejas realizēšanai jaunieši cer piesaistīt sponsoru – kādu uzņēmumu no Rīgas vai Olaines, kura reklāmu varētu izvietot uz nomas velosipēdiem. Jau nolūkota potenciālā vieta, kur izvietot nomu, – Olaines centrs.

Šovdra ar saviem komandas biedriem – Jegoru Artjomovu un Emīliju Borovsku – ir olainieši. Ņemot vērā, ka novads strauji attīstās un tā iedzīvotāju skaits aug, jaunieši vēlas atrisināt velosipēdu deficītu novadā. Proti, novadā ir daudz velosipēdiem piemērotu ceļu, taču velonoma nav pieejama.

Jaunieši iepriekš veikuši aptauju, kurā piedalījušies teju 200 Olaines iedzīvotāji. Tajā secināts, ka aptuveni 37% iedzīvotāju būtu gatavi izmantot velonomas pakalpojumus, savukārt aptuveni puse respondentu šādu iespēju apsvērtu. Ņemot vērā aptaujas rezultātus, jaunieši cer pārliecināt novada domi par nomas nepieciešamību.

Tāpat komanda pieļauj, ka nomā varētu tikt veidots specializēts piedāvājums bērniem. Jauniešu aplēses liecina, ka cenas nomā varētu būt par 20% mazākas nekā tās ir Rīgā.

Konkursa mērķis ir dot iespēju apliecināt sevi talantīgiem un uzņēmīgiem Latvijas jauniešiem, izstrādājot un īstenojot dažādus biznesa projektus Latvijas novados.

Konkursu organizē biedrība "Radām novadam" sadarbībā ar portālu "Delfi". Konkurss īstenots "Erasmus+: Jaunatne darbībā" un Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2017. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!