Foto: Shutterstock

Jauniešu biznesa projektu konkursa "Radām novadam" komanda "Seniorg" Brocēnu novadā attīstīts senioru sociālo uzņēmējdarbību, atšķetinot un uzlabojot ķēdi, kā sirmgalvju darinātie rokdarbi nonāk pie pircējiem.

Komandas pārstāvis Uģis Grancovskis portālam "Delfi" stāsta, ka "Seniorg" komanda kopā liks jauniešu apņēmību un senioru dzīves pieredzi, apvienojot Brocēnu novada radošos pensionārus kopīgā projektā.

"Seniorg" vērtē, ka Latvijā ir daudzi uzņēmēji, kas tirgo senioru radošos darbus, bet šajā biznesā sirmgalvji neesot centrālais spēlētājs. Grancovska pārstāvētā komanda lūkos sasniegt cilvēkus, kuri ir gatavi atbalstīt Brocēnu novada radošo senioru darinājumus. "Prece būs izcila dāvana cilvēkam, kurš novērtē ar mīlestību, pacietību un siltumu darinātus rokdarbus," lēš Grancovskis.

Komanda neslēpj, ka tās idejai vēl nepieciešama detalizācijas izstrāde. Taču "Seniorg" sākusi uzrunāt potenciālos produkcijas izplatītājus. Grancovskis ir pārliecināts par Brocēnu novada pašvaldības atbalstu iecerei. ""Seniorg" ideja nes sociālu labumu, atbalsta vecākus cilvēkus, ļaujot viņiem gūt papildu ienākumu avotu un, kas ir vēl svarīgāk, socializēties, rodot sev jaunus hobijus un nodarbes," stāsta Grancovskis. "Komanda tic, ka pašvaldība, kas rūpējas par saviem iedzīvotājiem, būs ieinteresēta atbalstīt šāda veidā iniciatīvas. Attīstoties šī ideja var ne tikai nodrošināt darbavietas novadā, bet arī palielināt to atpazīstamību valstī."

Brocēnu novadu "Seniorg" par mājām izraudzījusies, jo viens no komandas dalībniekiem pašvaldībā dzīvo un vēlas attīstīt novadu. Brocēnos arīdzan ir aktīva pensionāru kopiena, kas aizraujas ar rokdarbiem, zina Grancovskis. Par sliktu nenāk arī ģeogrāfiskais novietojums kartē – novads atrodas starp lielajām Latvijas pilsētām, ļaujot ātri un izdevīgi saražoto produkciju guldīt veikalu plauktos.

Komandas trijotnē pulcējušies Banku Augstskolas studenti un absolventi, kas orientējas uzņēmējdarbības, grāmatvedības un finanšu jautājumos. Divi strādā par grāmatvežiem, bet trešais dalībnieks strādā IT uzņēmumā, kur ieguvis arī vadības pieredzi.

Konkursa "Radām novadam" mērķis ir dot iespēju apliecināt sevi talantīgiem un uzņēmīgiem Latvijas jauniešiem, izstrādājot un īstenojot dažādus biznesa projektus Latvijas novados.

Konkursu organizē biedrība "Radām novadam" sadarbībā ar portālu "Delfi". Konkurss īstenots "Erasmus+: Jaunatne darbībā" un Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2017. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!