Foto: F64

Jauniešu biznesa projektu konkursa "Radām novadam" komanda "One Team" iecerējusi vasaras mēnešu nedēļas nogalēs apbraukt visus Jelgavas novada pagastus, demonstrējot brīvdabas kino un organizējot filmu tematikai veltītas ballītes.

Jelgavnieku trijotnes "One Team" pārstāve Elīna Antēna klāsta, ka novadā ir attīstīts tūrisms, taču komandas saikne ar Jelgavu un Jelgavas novadu ir stimuls piedāvāt vēl ko vairāk. Antēna ir pārliecināta, ka attīstītā tūrisma vide un novada apdzīvotība nodrošinās "One Team" iecerētā brīvdabas kino projekta izdošanos.

Komanda iecerējusi vasaras mēnešos paspēt apbraukāt visus Jelgavas novada pagastus. "Laukos cilvēkiem nav tik daudz naudas, lai viņi dotos skatīties filmas uz kinoteātriem Rīgā. Tāpēc mums radās doma dot iespēju pagastos dzīvojošajiem bērniem rīkot šādu alternatīvu, organizējot arī tematiskās ballītes par konkrēto kinofilmu," ieceri skaidro Antēna.

Lai gan Jelgavā filmas izrāda kultūras namā, Antēna norāda, ka daba, vasara un svaigais gaiss piešķir kino baudīšanai pavisam citu sajūtu.

Lai gan "Radām novadam" konkursa ietvaros tikšanās ar Jelgavas novada domi Antēnas pārstāvētajai "One Team" paredzēta vien oktobrī, komanda jau paviesojusies novada attīstības nodaļā, kur saņēmusi pozitīvas atsauksmes par trijotnes ieceri. Tāpat "One Team" ieplānojusi cīnīties par finansējumu Jelgavas novadā organizētā konkursā.

Šādas ambīcijas "One Team" izvirzījusi, jo kvalitatīvai brīvdabas kino aparatūrai ir nepieciešama nauda. Antēna pastāsta, ka jau ir noskatīts uzpūšamais ekrāns un citas iekārtas. Tāpat komanda šobrīd skaidro, kā visefektīvāk atrisināt ar filmu demonstrēšanu saistītos autortiesību jautājumus.

Antēna paredz, ka nākotnē "One Team" trijotnei būs vajadzīgas arī citas izpalīdzīgas rokas, tāpēc komanda ir atvērta arī jauniem dalībniekiem.

Konkursa "Radām novadam" mērķis ir dot iespēju apliecināt sevi talantīgiem un uzņēmīgiem Latvijas jauniešiem, izstrādājot un īstenojot dažādus biznesa projektus Latvijas novados.

Konkursu organizē biedrība "Radām novadam" sadarbībā ar portālu "Delfi". Konkurss īstenots "Erasmus+: Jaunatne darbībā" un Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2017. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!