Foto: Shutterstock

Jauniešu biznesa projektu konkursa "Radām novadam" komanda "Hemp Life" plāno uzsākt industriālo kaņepju audzēšanu Talsu novadā, tādējādi radot jaunas darbavietas novadā.

Komanda konkursā startē ar vairākām idejām – industriālo kaņepju audzēšanu, pastaigām pa jumtiem, kā arī plānots konkursa gaitā attīstīt trešo virzienu, kas būtu saistīts ar tūrismu un laivošanu.

Komanda vispirms cer uzsākt industriālo kaņepju ražošanu. "Talsi ir vieta, kur industriāli kaņepe ir audzēta un kultivēta kopš seniem laikiem mūsu valstī. Tas arī piesaistīja audzēt kaņepi tieši tur," informē jaunie uzņēmēji.

Uzsākot industriālās kaņepes audzēšanu, jaunieši cer radīt stabilas darbavietas novadā. Tāpat jaunie uzņēmēji norāda, ka industriālā kaņepju audzēšana ir videi draudzīgs process.

Komanda vispirms cer uzsākt industriālo kaņepju ražošanu, taču darbs pie idejas par pastaigām pa jumtiem sekos pēc tam. Šobrīd gan komanda pieļauj, ka, iespējams, cits novads šai aktivitātei būtu piemērotāks.

Jaunie uzņēmēji spriež, ka pastaiga ļaus labi pārredzēt pilsētu, "atstājot neaizmirstamas atmiņas" par to. "Šī ir brīva niša, kuru mēs vēlamies izmantot," spriež komanda. Aktivitātes mērķauditorija pamatā būs Latvijas iedzīvotāji, nevis ārvalstu tūristi.

Idejas vēl ir tapšanas stadijā. Jaunie uzņēmēji meklēs iespējamos māju jumtus, kas ir gana tuvu viens otram, taču viņus māc bažas par to, ka var rasties problēmas saskaņošanā ar ēku saimniekiem.

Komandu "Hemp Life" veido Māris Niedra, Edgars Bružāns un Kristaps Baltcums.

Konkursa mērķis ir dot iespēju apliecināt sevi talantīgiem un uzņēmīgiem Latvijas jauniešiem, izstrādājot un īstenojot dažādus biznesa projektus Latvijas novados.

Konkursu organizē biedrība "Radām novadam" sadarbībā ar portālu "Delfi". Konkurss īstenots "Erasmus+: Jaunatne darbībā" un Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2017. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!