Foto: Publicitātes attēli

Piektdien jauniešu biznesa projektu konkursa ''Radām novadam'' organizatori viesosies Latvijas Rektoru padomes sēdē, lai veicinātu augstskolu iesaisti un atbalstu konkursa komandām, portālu "Delfi" informēja konkursa pārstāvji.

6. februārī tika uzsākts biznesa projektu konkurss "Radām novadam", kura ietvaros jauniešu komandas dažādos Latvijas novados sacentīsies, īstenojot biznesa idejas ar mērķi radīt pēc iespējas lielāku ekonomisko labumu novadiem.

Lai veicinātu augstskolu iesaisti konkursā, biedrības "Radām novadam" pārstāvji ar prezentāciju piedalīsies Latvijas Rektoru padomes sēdē. Prezentācijas mērķis ir klātienē iepazīstināt rektorus ar to, kā augstskolas var veidot komandas un iesaistīties konkursā un kā atbalstīt savu studentu komandas.

Prezentāciju sniegs projekta organizators Andris Čeksters, kurš atklāj, ka "jau konkursa pilotprojekts parādīja to, ka augstskolām ir dažādi efektīvi un viegli pieejami veidi kā motivēt studentus un palīdzēt viņiem īstenot biznesa projektus. 2016. gada rudenī saņēmām atbalsta vēstuli konkursam no Latvijas Rektoru padomes, kas palīdzēja piesaistīt finansējumu tā atkārtotai organizēšanai un šobrīd vēlamies teikt paldies un turpināt veidot veiksmīgu sadarbību, lai iesaistītu pēc iespējas lielāku skaitu studentu un radītu jaunas darbavietas un uzņēmumus tieši Latvijas novados ."

Prezentācija notiks piektdien plkst. 10:00 Ķīpsalā, Paula Valdena ielā 5, RTU Zinātniskās bibliotēkas piebūves 2. stāvā, Senāta zālē.

Konkurss "Radām novadam" norisināsies no 2017. gada februāra līdz 2018. gada novembrim. Jaunieši tiek aicināti veidot komandas un pieteikties dalībai konkursā līdz 31. martam. Pieteikties ir iespējams, aizpildot anketu konkursa mājaslapā "radamnovadam.lv".

Neskatoties uz to, ka šajā konkursā iespēja piedalīties tiek sniegta visiem jauniešiem, tomēr, līdzīgi kā konkursa pilotprojektā, aktīvi tajā tiek aicinātas iesaistīties arī Latvijas augstskolas, lai veidotu savu studentu komandas.

Konkursu organizē biedrība "Radām novadam" sadarbībā ar portālu "Delfi". Konkurss īstenots "Erasmus+: Jaunatne darbībā" un Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2017. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!