Foto: Publicitātes foto

Jauniešu biznesa projektu konkursa "Radām novadam" komanda "Āveskalni" ar pasākumu "105 gadi" Krustpils novada Spuņģēnos atzīmējusi Āveskalnu ēkas jubileju, portālu "Delfi" informēja organizatori.

Ceturtdien, 1. jūnijā, norisinājušos pasākumu "105 gadi" var uzskatīt arī par Āveskalnu vasaras sezonas atklāšanu, jo vasaras ietvaros tiek plānoti dažādi pasākumi, kā piemēram, mūzikas, kino vakari un, protams, Jāņu svinēšana.

Uz pasākumu tika aicināti Spuņģēnu iedzīvotāji, kā arī tie, kuri ir bijuši saistīti ar šīs ēkas vēsturi vai palīdzējuši tās atjaunošanā.

Kopā uz pasākumu ieradās ap 40 cilvēkiem, kuri vakara ietvaros baudīja Santas un Kaspara Kasparsonu muzikālo priekšnesumu un sarunas.

Pati Āveskalnu ēka tika celta 1912. gadā saimniecības nolūkiem. Akmeņu ēka ir celta pašu cilvēku rokām, ir izturējusi divus karus un – ar remontdarbu palīdzību – līdz šai dienai tā ir saglabājusies tikpat labā stāvoklī kā tālajā 1912. gadā.

Padomju laikā ēkā tika ierīkots zirgu stallis, dažus gadus vēlāk saimnieki to atguva atpakaļ savā īpašumā, un tā tika izmantota kā noliktava līdz 2015. gadam, kad Kalniņu ģimene nolēma atjaunot un atdzīvināt šo ēku.

Ēkai nepieciešami vēl daži remontdarbi, taču šeit jau ir notikuši vairāki pasākumi un arī ikdienā šeit ir laipni gaidīts jebkurš viesis, kas vēlas atpūsties no pilsētvides, izbaudīt pirts procedūras vai izmantot telpas savu pasākumu rīkošanai.

Biedrība "Āveskalni" vēlas teikt lielu paldies viesiem, kas ieradās kopā ar mums atzīmēt šo notikumu.

Vēstīts, ka jauniešu biznesa projektu konkursa "Radām novadam" komanda "Āveskalni" aktīvi strādā pie viesu nama izveides Krustpils novada Spuņģēnos.

Konkursa mērķis ir dot iespēju apliecināt sevi talantīgiem un uzņēmīgiem Latvijas jauniešiem, izstrādājot un īstenojot dažādus biznesa projektus Latvijas novados.

Konkursu organizē biedrība "Radām novadam" sadarbībā ar portālu "Delfi". Konkurss īstenots "Erasmus+: Jaunatne darbībā" un Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2017. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!