Foto: Publicitātes foto

Jauniešu biznesa projektu konkursa "Radām novadam" komanda "Reality" tūristus uz Cesvaines novadu plāno vilināt ar virtuālās realitātes palīdzību.

"Cesvaines novadā var apskatīt dažādas saistošas un interesantas vietas, kuru tūrisma potenciāls nav atklāts līdz galam. Mūsu komandas biedri labi pārzina Cesvaines novadu un tā vēsturi. Ir daudz kontaktu, kas palīdzēs darbu veikt ātrāk un kvalitatīvāk," par to, kāpēc idejas realizācijai izraudzīts Cesvaines novads, stāsta komandas kapteinis Jānis Gavars.

"Reality" komandā Gavaram palīdz viņa studiju biedri no Biznesa augstskolas "Turība" – Reinis Mellis un Rūdolfs Freibergs. Mellis un Freibergs Cesvainē ir uzauguši, tāpēc komandā ir lielākie novada patrioti.

"Cesvaine ir viena no vecākajām pilsētām Latvijā. Lai arī pilsēta ir maza, tā ir pilna ar vēsturiskām ēkām un vietām, kuru nozīmi un stāstu bieži vien zina tikai vietējie," klāsta Gavars. "Mēs savu vietu saredzam blakus uzņēmumiem un pašvaldībai. Mūsu plāns plāns nav ar kādu konkurēt, bet gan attīstīt Cesvaines uzņēmumu konkurētspēju, piesaistot arvien vairāk tūristu. Virtuālo realitāti mēs saredzam kā rīku, kas piedāvātās tūrisma iespējas parādīs saistošā un radošā veidā."

Par mērķauditoriju "Reality" komanda izraudzījusies gan vietējos tūristus, gan ārzemniekus, kuri apņēmušies aplūkot Latvijas dabu un apskates objektus. "Protams, sākumā mērķauditoriju segmentēsim, lai ar pieejamajiem resursiem varam uzrunāt cilvēkus kvalitatīvi. Virtuālā realitāte ir salīdzinoši jauna un to plašāk sāk izmantot tikai pēdējos gados, tāpēc sākumā komunicēsim ar tiem cilvēkiem, kuri ar virtuālo realitāti un jaunākajām tehnoloģijām ir uz "tu"," norāda "Reality" kapteinis Gavars.

Gavars prognozē, ka auditoriju viņam piesaistīt palīdzēs sadarbības partneri, uzņēmumi un organizācijas, kuras darbojas tūrisma nozarē. Viens no variantiem ir arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras sniegto iespēju izmantošana, norāda Gavars.

Biznesa plānu "Reality" cer izstrādāt līdz jūlija beigām. Cesvaines novada pašvaldību par atbalstu iecerei komanda cer pārliecināt, argumentējot, ka projekts ir lieliska dāvana ne tikai pašvaldībai, bet arī Latvijai. "Tūrismam ir būtiska nozīme, lai veicinātu dažādu nozaru, piemēram, ekonomikas un kultūras attīstību," paskaidro Gavars.

Konkursa mērķis ir dot iespēju apliecināt sevi talantīgiem un uzņēmīgiem Latvijas jauniešiem, izstrādājot un īstenojot dažādus biznesa projektus Latvijas novados.

Konkursu organizē biedrība "Radām novadam" sadarbībā ar portālu "Delfi". Konkurss īstenots "Erasmus+: Jaunatne darbībā" un Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2017. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!