Foto: LETA

Ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (KPV LV) padomnieks Pāvels Rebenoks piedalījies oficiālās sanāksmēs ar "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") un "Latvijas gāzes" akcionāru "Marguerite Fund", vēstīja TV3 raidījuma "Nekā personīga".

To raidījumam apstiprināja arī pats Rebenoks, tomēr, uz jautājumu, kas šo sanāksmju laikā pārrunāts, viņš neatbildēja, aizbildinoties, ka tā ir sensitīva informācija.

Jau ziņots, ka Ekonomikas ministrija (EM) patlaban vērtē, vai iegādāties "Marguerite Fund" piederošos Latvijas dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora "Conexus" 29,06% akciju. Pagājušā gada decembrī "Marguerite Fund" paziņoja, ka fonds minētās akcijas grasās pārdot Japānas kompānijas "Marubeni" fondam, taču Latvijai uz šīm akcijām ir pirmpirkuma tiesības.

Pēc ekonomikas ministra teiktā, patlaban tiek vērtēta virkne šī piedāvājuma aspektu, tostarp cena, darījuma nosacījumi un "Conexus" finanšu rādītāji, turklāt potenciālais darījums esot jāizvērtē arī drošības dienestiem.

Rebenokam, kurš saskaņā ar "Nekā personīga" vēstīto piedalījies sanāksmēs ar "Marguerite Fund", nav pielaides valsts noslēpumam, un publiski izskanējis, ka šādu pielaidi viņš varētu arī nesaņemt, jo drošības iestāžu sākotnējais novērtējums par Rebenoku esot negatīvs.

Rebenoka pielaides valsts noslēpumam jautājums kļuvis aktuāls saistībā ar viņa kandidēšanu uz lielākās valstij piederošās AS "Latvenergo" padomi.

Vēstīts, ka ekonomikas ministrs Nemiro šonedēļ atstādināja no amata EM valsts sekretāru Ēriku Eglīti, kā iemeslu tam norādot iespējamus pārkāpumus obligātā iepirkuma komponentes uzraudzībā. Tomēr pats Eglītis pauda, ka patiesais viņa atstādināšanas iemesls esot bijusi nevēlēšanās "Latvenergo" padomē iecelt Rebenoku. Eglītis iesniedza atlūgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!