Foto: LETA

AS "Ventbunkers" aviosabiedrībā "airBaltic" varētu ieguldīt arī 52 miljonus eiro jeb tikpat, cik apsolījis valsts izvēlētais Vācijas investors Ralfs Dīters Montāgs-Girmess, ceturtdien vēstī LNT ziņu raidījums.

Tomēr iespējamā investīciju darījuma noteikumus un precīzākas summas varētu pateikt tikai pēc "airBaltic" finanšu datu dziļākas izpētes.

"Te ir noteikti vairāki desmiti miljoni eiro, jo savādāk kompānijai tas nav pieņemami, kaut kādi mazāki investīciju apjomi. Bet mēs apsvērtu jebkādu variantu. Varbūt kopā ar šo pašu vācieti, varbūt atsevišķi tieši tādā pašā kapacitātē, kā viņš, iet kā finanšu investors," raidījumam atzinis "Ventbunkers" valdes loceklis Edgars Ciniņš.

"Ventbunkers" apsverot gan iespēju kļūt par "airBaltic" akcionāru, gan vienkārši aizdot naudu aviokompānijai. Šīs un citas piedāvājuma detaļas "airBaltic" vadība pārrunāšot ar Satiksmes ministriju (SM). Ministrijas pārstāvji pēc tam varētu tikties ar "Ventbunkers" pārstāvjiem, ziņo raidījums.

Pagaidām valsts pārstāvis aviokompānijā šo situāciju vērtējot pozitīvi, lai gan joprojām neesot skaidra piedāvājuma motivācija. "Mēs raksturojam šo piedāvājumu pozitīvi. Tāpēc ka redzam, ka ir interese no uzņēmumiem, kuru rīcībā ir finanšu līdzekļi un kuri domā un apsver iespējas investēt, tātad ir ticība arī šai aviokompānijai," komentējis SM valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš.

Raidījums informē, ka līgums ar Vācijas investoru vēl nav parakstīts, jo saskaņošanas process izrādījies garāks nekā sākotnēji domāts. Turklāt Ozoliņa rīcībā esot informācija, ka turpinās darbs pie aizdevuma līguma projekta. Tajā par atsevišķām detaļām notiekot diskusija starp investoru un "airBaltic". Līguma parakstīšana varētu notikt nākamajā vai pat aiznākamajā nedēļā, atklāj "LNT Ziņas".

Arī bijušais satiksmes ministrs un tagadējais Saeimas deputāts Anrijs Matīss (V) "Ventbunkers" piedāvājumu vērtējot pozitīvi. Viņš LNT raidījumam kā pozitīvos aspektus minējis faktu, ka "Ventbunkers" ir Latvijas uzņēmums, kā arī to, ka tas ir privāts uzņēmums.

"Pirmkārt, tas ir Latvijas uzņēmums, kam ir interese darboties aviācijas sektorā. Tas ir privāts uzņēmums. Otrkārt, tas, protams, ir zināmas uzticamības latiņa "airBaltic". Ja privāts uzņēmums ir ieinteresēts investēt, tad, protams, tas noteikti grib nopelnīt. Noteikti viņš ir pārliecināts par "airBaltic" kā kompānijas gan finansiālo, gan juridisko stabilitāti," raidījumam vērtējis Matīss.

Viņaprāt, ministrijai un valdībai sarunas ar "Ventbunkeru" noteikti vajadzētu turpināt, lai saprastu nosacījumus un arī šo uzņēmēju patieso vēlmi investēt.

Kā ziņots, Ventspils uzņēmējiem piederošais naftas produktu pārkraušanas uzņēmums "Ventbunkers" šonedēļ paziņojis par interesi investēt nacionālajā lidsabiedrībā "airBaltic".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!