Foto: Publicitātes attēli

Ir noslēdzies starptautiskais "Rail Baltica" iepirkums, lai nodrošinātu "Uzticamības, pieejamības, uzturamības un drošības (RAMS - Reliability, Availability, Maintainability and Safety)" konsultāciju pakalpojumus. Konsultāciju pakalpojumu līgums parakstīts ar uzņēmumu "Rina Consulting".

"Rina" finanšu piedāvājums ir 510 000 eiro apmērā un līguma izpildes termiņš - 12 mēneši.

""Rail Baltica" RAMS koncepta izstrāde ir svarīgs solis projekta īstenošanā. Izstrādājot RAMS tehniskās prasības, kas vēlāk tiks integrētas projektēšanā un būvniecībā, mēs nodrošinām, ka jaunā dzelzceļa trase atbilst nepieciešamajiem kritērijiem, Eiropas drošības standartiem, kā arī sader ar Eiropas dzelzceļu tīklā izmantotajām sistēmām," skaidro "RB Rail" tehniskais direktors Marks Filips El Beze.

"RAMS ir galvenais novērtējuma elements dzelzceļa nozarē mūsdienās," viņš piebilst. Uzņēmuma "RINA Consulting" pienākumos ietilps drošības, uzticamības, pieejamības un uzturēšanas prasību noteikšana atbilstoši Eiropas standartiem. Uzņēmums būs atbildīgs arī par drošības prasību izstrādi dzelzceļa signalizācijas sistēmai, elektriskai pārraidei, sliežu ceļiem, satiksmes vadībai un tehniskajām ēkām. Turklāt līgumā paredzēts veikt īpašu drošības risku pētījumu.

"RINA Consulting" izpilddirektors Roberto Karpaneto komentē: ""RINA Consulting" ir ilgstoša pieredze dzelzceļa drošības nozarē, un Eiropas infrastruktūra ir viena no tehnoloģiski attīstītākajām pasaulē. Šī līguma parakstīšana ļaus mums pielietot prasmes, kuras esam ieguvuši tādos stratēģiski svarīgos projektos kā, piemēram, Itālijas ātrgaitas dzelzceļa līnijā, Norvēģijas signalizācijas programmā, Marmarai dzelzceļa līnijā zem Bosfora un jaunajā Šahas-Habshanas-Ruwais dzelzceļa līnijā Apvienotajos Arābu Emirātos."

Uzņēmumā strādā vairāk nekā 3 900 darbinieku, tam ir 200 biroji 70 valstīs.

"RB Rail" ir daudznacionāls Igaunijas, Latvijas un Lietuvas kopuzņēmums, kas tika izveidots, lai koordinētu "Rail Baltica" projekta īstenošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!