Foto: Publicitātes foto

No 8. līdz 10. oktobrim Izstāžu kompleksā "Rāmava" norisinās gadskārtējā izstāde "Lauksaimniecības un meža tehnika 2020".

Izstādē galvenokārt aplūkojama tehnika, tehnoloģijas un pakalpojumi mērķa klientiem – lauksaimniekiem, mežu īpašniekiem un reģionu uzņēmējiem. Plašāk pārstāvētie dalībnieki šogad ir "Vaderstad", "Valtek", "Amazone" un "Dojus Latvija".

Izstādi organizē SIA "A.M.L." sadarbībā ar Latvijas Republikas Zemkopības ministriju.

Vaicāta, kā Covid-19 uzliesmojums ir ietekmējis izstāžu biznesu Latvijā un uzņēmēju vēlmi piedalīties izstādēs, SIA "A.M.L." Izstāžu daļas vadītāja Laura Lūse stāsta: "Tas ir bijis pārbaudījums daudzām nozarēm. Arī mums nācās mainīt plānus, faktiski atcelt izstādi "Pavasaris 2020", kas bija plānota aprīļa sākumā. Izstādē "Lauksaimniecības un meža tehnika" dalībnieku skaits ir 250, kas ir līdzīgi kā iepriekšējos gados."

SIA "A.M.L." šobrīd neesot iespējams prognozēt, cik cilvēku šogad apmeklēs izstādi, taču uzņēmums rēķinās, ka kopā trīs dienās apmeklētāju skaits varētu būt līdzīgs kā iepriekš.

"Esošā situācija veselības jomā ir ietekmējusi ļoti daudzus aspektus izstādes organizācijā. Lai rūpētos par drošību, esam gan ieviesuši biznesa izstāžu regulējuma prasības, gan ieviesuši papildu drošības pasākumus, piemēram, ēdināšanas serviss būs tikai āra teritorijā, svaigā gaisā un lielākā platībā, jau pie ieejas teritorijā būs iespēja nomazgāt un dezinficēt rokas. Aicinām ikvienu būt atbildīgam un ievērot epidemioloģiskās drošības pasākumus, atrodoties izstādes norises teritorijā," sacīja Lūse.

Runājot par tālākajiem plāniem pēc šīs izstādes norises, viņa teic: "Šis gads ir ieviesis korekcijas arī mūsu plānos un nākotnes iecerēs, kuras vēl jāpārskata."

"Esam izmantojuši valsts atbalsta pasākumus, kuri ir palīdzējuši ārkārtas situācijā. Kur iespējams, esam būtiski pārskatījuši un samazinājuši izmaksas, iepauzējuši investīcijas vairākos projektos," viņa raksturo situāciju, bet vienlaikus piebilst: "Pavasarī pārliecinājāmies par ļoti operatīvu un saskaņotu valdības un daudzu iestāžu darbu."

Izstādes "Lauksaimniecības un meža tehnika 2020" ietvaros norisināsies arī izglītojošā programma ar galveno tēmu "Lauksaimniecība un mežsaimniecība – nākotnes perspektīvas", vēstot interesentiem par aktuālāko lauksaimniecības un mežsaimniecības nozarēs. Tajā ietverti jautājumi gan par jaunā Eiropas Savienības plānošanas perioda finansējumu, gan iespējas aizvien zaļākai saimniekošanai, gan mežsaimniecības aktualitātes un tendences ekonomikā.

Plānotas arī savas jomas profesionāļu sacensības (arboristu, kokgāzēju, meža mašīnu operatoru un jauno jumiķu meistarības paraugdemonstrējumi un sacensības), kā arī tehnikas demonstrējumi reālos lauka apstākļos ("John Deere Road Show" traktoru un zemes apstrādes tehnikas demonstrācijas uz lauka Rāmavā). Apmeklētājiem būs iespēja novērtēt arī šķirnes trušu audzētāju veikumu, ābolu, bumbieru, tomātu un citu dārzeņu rudens ražas ekspozīcijas un selekcionāru darbu. Šajā gadā arī plaša izstādes sadaļa, kas veltīta transportam – komercauto, auto, kvadricikli darbam un atpūtai, transporta papildaprīkojums un serviss.

SIA "A.M.L." rīkoto izstāžu mērķis ir veicināt reģionu attīstību, nodrošinot pieredzes apmaiņu un popularizējot lauksaimniecību un ar to saistītās nozares, kā arī veicinot aizvien efektīvāku saimniekošanu Latvijas laukos un mežos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!