Foto: LETA
Lai nodrošinātu  graudaugu un rapšu  ražas nogādāšanu Rīgas ostā, arī šogad ražas novākšanas laikā lauksaimnieku kravas transportam tiks atcelti ierobežojumi pārvietoties pa Akmens tiltu, 11.novembra krastmalu un Eksporta ielu, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Ar šādu lūgumu pie Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova bija vērsušies Zemnieku saeimas pārstāvji, norādot, ka pagājušā gada sadarbība bijusi veiksmīga un arī šogad lauksaimniekiem ir nepieciešams pēc iespējas ātrāk novākto ražu nogādāt uz kravas transporta kuģiem Rīgas ostā.

"Pagājušā gada prakse satiksmes organizācijā  attaisnojās – ierobežojumu atcelšana palīdzēja zemniekiem savas kravas operatīvāk nogādāt ostā, un tas pārāk neapgrūtināja arī kustību pilsētā. Tāpēc arī šogad lauksaimniekiem palīdzēsim," saka Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks.

Parasti kravas transportam liegts pārvietoties pa pilsētas centru intensīvās satiksmes stundās - darba dienu rītos no plkst.7 līdz 10 un vakaros no plkst.16 līdz 19. Ņemot vērā lauksaimnieku lūgumu, no 1.augusta līdz 15.septembrim kravas transports pa Akmens tiltu, 11.novembra krastmalu un Eksporta ielu varēs pārvietoties visu diennakti.

Saistībā ar Valguma ielas slēgšanu arī šobrīd kravas transportlīdzekļu kustība pa Akmens tiltu un Krasta ielu saskaņā ar apbraucamo ceļu shēmām ir atļauta visu diennakti līdz 25.augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!