Foto: Shutterstock

Miltu un konditorejas izstrādājumu ražotāja SIA "Baltās Naktis" peļņa 2021. gadā sarukusi, ko ietekmēja atkārtots izejvielu un iepakojuma cenu pieaugums, kā arī energoresursu straujais sadārdzinājums un darba samaksas fonda palielināšana, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

Uzņēmumā pērn strādāja 122 darbinieki. Vienlaikus SIA "Baltās Naktis" norādījis, ka tas izjūt darbinieku trūkumu ne tikai strādnieku pozīcijās, bet arī kvalificētu speciālistu amatos, tāpēc tiek piesaistīti darbinieki no ārvalstīm, kā arī studenti.

2021. gadā SIA "Baltās Naktis" apgrozījums sasniedzis 4,1 miljonu eiro, kas ir par 22,4 tūkstošiem eiro vairāk nekā gadu iepriekš. Uzņēmuma peļņa gan pērn samazinājusies vairāk nekā četras reizes, sarūkot no 467,25 tūkstošiem eiro līdz 101,29 tūkstošiem eiro.

"Lursoft" pieejamā informācija rāda, ka nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā ražotājs 2021. gadā samaksāja 814,15 tūkstošus eiro.

Pagājušajā gadā ražotājs pabeidzis iepriekš uzsāktos remontdarbus – atvērts jauns cehs, kā arī uzstādīta cepumu ražošanas līnija un atvērts jauns saiņošanas cehs. Tāpat arī 2021.gadā veikta tehnoloģisko procesu mehanizācija un optimizācija. Šogad SIA "Baltās Naktis" atvēris jaunu saldo cepumu (riekstiņu) ražošanas cehu, kas ļauj produktivitāti palielināt no 5 tūkst. t līdz 30 tūkst. t.

Ķekavas novadā reģistrētā SIA "Baltās Naktis" kapitāldaļu turētāji ir Ksenija Langa (15%) un Jeļena Magomedova (85%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!