Foto: Pixabay

"Covid-19 pandēmijas izraisītais cenu pieaugums bija ļoti īslaicīgs, savukārt energoresursu un izejvielu cenu kāpums sākās jau pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā. Kopumā var teikt, ka SIA "Kalsnavas elevators" saražotā spirta cena pusgada laikā ir pieaugusi par apmēram 30-50%," stāsta Latvijā lielākā spirta ražotāja valdes locekle Liāna Dravniece.

Viņa norāda, ka jau no pagājušā gada vidus uzņēmums strādā bezprecedenta izejvielu un energoresursu cenu pieauguma un deficīta apstākļos, un patreiz ļoti daudz kas ir atkarīgs no nākamās sezonas graudaugu ražas. Ņemot vērā, ka Latvija ir graudu eksportētājvalsts un Ukrainas un Krievijas graudu pieejamība pasaules tirgū potenciāli samazināsies, Latvijai rudenī varētu būt jāapsver pasākumi, lai primāri nodrošinātu vietējo tirgu, viņa uzsver.

Gatavi nosegt 100% vietējā pieprasījuma

"Uz vietas saražotā spirta Latvijā ir relatīvi maz. Ir trīs rūpnīcas, no kurām Daugavpilī esošā ir neliela, bet Iecavā patlaban nedarbojas," spirta ražošanas biznesu Latvijā raksturo Liāna Dravniece. "Brīvā tirgus apstākļos ir ļoti liela konkurence ar citiem Eiropas un Baltkrievijas ražotājiem," viņa saka.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!