Foto: LETA

2013.gada septembrī, salīdzinot ar augustu, kopējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 0,3%. 2013.gada septembrī salīdzinājumā ar pagājušā gada septembri kopējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 1,5%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Gan vietējā tirgū realizētajai produkcijai, gan eksportētajai produkcijai septembrī ražotāju cenas palielinājās par 0,3%.

Ietekmīgākie cenu pieaugumi bija koksnes un koka izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā, elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā un pārtikas produktu ražošanā. Lielākā pazeminošā ietekme bija cenu samazinājumam datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanā.

Gada griezumā ražotāju cenas vietējā tirgū realizētajai produkcijai pieauga par 0,5%, bet eksportētajai - par 2,5%.

Ietekmīgākie cenu pieaugumi bija koksnes un koka izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā un pārtikas produktu ražošanā.

Lielāko pazeminošo ietekmi atstāja cenu samazinājums datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanā un atkritumu savākšanā, apstrādē un izvietošanā, materiālu pārstrādē, norāda CSP.

Jau vēstīts, ka augustā, salīdzinājumā ar jūliju, ražotāju cenas Latvijā augušas par 0,2%. Vietējā tirgū realizētās produkcijas cenas pieaugušas par 0,1%, bet eksportētajai produkcijai par 0,3%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!