Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Latviešu dibinātā kafijas grauzdētava "Kalve" ražošanas procesus pārcēlusi uz plašākām telpām Jaunmārupē, kas ļauj būtiski kāpināt darbības apjomus, veiksmīgi pārcietusi pandēmijas triecienu un šobrīd aktīvi meklē veidus, kā palielināt savas produkcijas noietu.

Kafijas grauzdēšanas nišā Latvijā darbojas trīs lieli spēlētāji – "Kalve Coffee", "Rocket Bean Roastery" un "Andrito Coffee Roastery". Taču, kā stāsta "Kalve Coffee" līdzdibinātājs Raimonds Selga, tie nekoncentrējas uz savstarpēju konkurenci, turklāt katram ir savas vērtības un redzējums par produktu attīstību. Lielākais konkurents ir importētā produkcija, kas veido aptuveni astoņdesmit procentus no Latvijā patērētās kafijas.

Ideja par kafijas grauzdētavas izveidi radusies jau 2017. gadā. Gan Raimonds Selga, gan "Kalve Coffee" līdzīpašnieks Gatis Zēmanis pirms sava biznesa uzsākšanas strādāja kafijas servisa jomā, kur uzkrātas zināšanas par šo produktu un tā tirgu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!