Foto: LETA

Ātrgaitas dzelzceļa līnijas projekta "Rail Baltica" īstenotāja AS "RB Rail" padomē iecelta VAS "Latvijas Dzelzceļš" Juridiskā departamenta direktores vietniece administratīvajos jautājumos Vineta Rudzīte un "Rail Baltica statyba" valdes loceklis Daniels Dolgihs, informēja "RB Rail" pārstāvji.

Piektdien "RB Rail" akcionāri - "Rail Baltic Estonia", "Eiropas Dzelzceļa līnijas" un "Rail Baltica statyba" - ir apstiprinājuši jauno "RB Rail" padomi.

Tajā darbu turpinās "Rail Baltic Estonia" padomes loceklis Anti Mopels, "Rail Baltic Estonia" izpilddirektors Indreks Oravs, "Latvijas Dzelzceļa" valdes priekšsēdētājs Edvīns Bērziņš un "Rail Baltica statyba" direktors Daiņus Budris.

Izmaiņas "RB Rail" notika, jo Lietuvas akcionārs nolēma atsaukt vienu no tā pārstāvjiem "RB Rail" padomē. Saskaņā ar akcionāru līgumu šādā gadījumā ir jāatsauc viss padomes sastāvs un jāieceļ jauns. Padome sastāv no sešiem locekļiem - katrs akcionārs izvirza divus no tiem. Padomes locekļi tiek iecelti uz trim gadiem.

"RB Rail" ir 2014. gada oktobrī dibināts triju Baltijas valstu kopuzņēmums. "RB Rail" vienlīdzīgi akcionāri ir SIA "Eiropas Dzelzceļa līnijas" no Latvijas, "Rail Baltica Statyba" no Lietuvas un "Rail Baltic Estonia" no Igaunijas.

"RB Rail" ir "Rail Baltic/Rail Baltica" projekta centrālais koordinators. Projekts paredz ātrgaitas dzelzceļa līnijas izbūvi no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai. "Rail Baltic/Rail Baltica" būs elektrificēta pasažieru dzelzceļa līnija, piedāvājot videi draudzīgu un modernu transporta iespēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!