Foto: Publicitātes attēli

"Rail Baltica" kopuzņēmums "RB Rail" ir parakstījis līgumus ar diviem uzņēmumiem – "Linum Consult Ltd" sadarbībā ar "Brunel Energy Europe BV" un "EWI Recruitment", lai nodrošinātu projekta pagaidu speciālistu piesaisti.

Šī līguma mērķis ir uz laiku piesaistīt inženierus, projektu vadības, veselības, drošības un vides ekspertus. Līguma vērtība ir 5,5 miljoni eiro, kas tiek aprēķināta, ņemot vērā nākamo divu gadu plānoto darba slodzi Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, un tajā ir iekļautas gan piegādātāja, gan speciālistu algas un ar tām saistītās izmaksas.

"RB Rail" programmas vadības direktors Marks Loaders skaidro: "Īslaicīga speciālistu nepieciešamība ir izplatīta prakse lielos infrastruktūras projektos, it īpaši situācijās, kad tiek plānoti vienreizēji uzdevumi vai sagaidāms straujš darba slodzes pieaugums noteiktā laika posmā. Vēl jāuzsver, ka ātrgaitas dzelzceļa speciālistu pastāvīgā personāla atlase Baltijas valstīs un citur Eiropā var ilgt vairāk nekā sešus mēnešus, tāpēc arī šādās situācijās nepieciešams piesaistīti pagaidu speciālistus, lai nodrošinātu nepārtrauktu projekta virzību un ievērotu termiņus."

Uzņēmums "Linum Consult" pēdējos trīs gadus ir strādājis ar "RB Rail", sākotnēji nodrošinot darbā pieņemšanas pakalpojumus Eiropas Savienības mērogā. Ar vairāk nekā 12 gadu pieredzi dzelzceļa, metro un ātrgaitas dzelzceļa projektos, uzņēmuma kompetence esot ļoti nozīmīga "Rail Baltica" projektam. Turklāt, lai veiksmīgi piesaistītu "Rail Baltica" pagaidu profesionālos darbiniekus, uzņēmums noslēdzis sadarbību ar globālo personāla atlases un darbaspēka pakalpojumu sniedzēju "Brunel".

Savukārt "EWI Recruitment" ir viens no starptautisko dzelzceļa darbinieku atlases tirgus līderiem ar pasaules mēroga pieredzi, kas iegūta, strādājot ar līdzīgiem liela mēroga infrastruktūras projektiem, informē "RB Rail". "EWI Recruitment" darbību uzsācis 2012.gadā un darbojas starptautiskā mērogā.

"RB Rail" ir daudznacionāls Igaunijas, Latvijas un Lietuvas kopuzņēmums, kas tika izveidots, lai koordinētu "Rail Baltica" projekta īstenošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!