Foto: Publicitātes attēls

Baltijas valstu kopuzņēmuma AS "RB Rail" padome viedokļu atšķirību dēļ vienojusies par darba attiecību pārtraukšanu ar uzņēmuma valdes locekli, tehnisko direktoru Marku Filipu el Bezē, informēja "RB Rail" padomes priekšsēdētājs Roms Šveds.

Šogad 17. novembrī darbu sāka "Rail Baltica" kopuzņēmuma jaunā valde paplašinātā sastāvā.

Šveds skaidro, ka lēmums paplašināt valdi tika pieņemts, lai stiprinātu sadarbību ar "Rail Baltica" projektā iesaistītajām pusēm un projekta ieviesējiem, kā arī vēl vairāk koncentrētos uz jomām, kas ļautu nodrošināt paātrinātu projekta ieviešanas gaitu, tostarp, lai paātrinātu projektēšanas darbus.

Savukārt 13. decembrī "RB Rail" padome pieņēma lēmumu no 14. decembra pārtraukt darba attiecības ar el Bezē, kā arī sākt starptautisku personāla atlasi galvenā tehniskā direktora un valdes locekļa amatam.

Jau vēstīts, ka novembrī valdē tika iecelti seši valdes locekļi - valdes priekšsēdētājs un izpilddirektors Agnis Driksna, priekšsēdētāja vietnieks un operacionālais direktors Marius Narmontas, priekšsēdētāja vietnieks un ESG direktors Anrī Leimanis, galvenais tehniskais direktors un valdes loceklis el Bezē, programmas vadības direktors, kas tiks apstiprināts drīzumā pēc publiskās atlases konkursa, un iepirkumu direktors un valdes loceklis Marko Kivila. "RB Rail" valdes locekļi ievēlēti uz trim gadiem.

"Rail Baltica" projekts paredz izveidot Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līniju no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, lai tālāk ar dzelzceļu Baltijas valstis būtu iespējams savienot ar citām Eiropas valstīm.

Paredzēts, ka "Rail Baltica" izmaksas sasniegs 5,8 miljardus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!