Foto: Unsplash

Veikalu "RD Electronics" īpašnieks SIA "MK Trade" 2021. gadu noslēdzis ar pozitīvu darbības rezultātu jeb peļņu 3,76 miljonu eiro apmērā, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

Šādu rezultātu galvenokārt nodrošināja gan mazumtirdzniecības, gan vairumtirdzniecības apjoma palielināšanās. Tā ietekmē par aptuveni 17% arī audzis tirgotāja apgrozījums, kas pērn sasniedza 124,73 miljonus eiro. Pagājušā gada apgrozījuma un peļņas rezultāti ir augstākie SIA "MK Trade" darbības vēsturē.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA "MK Trade" norādījis, ka līdz šim ar Covid-19 izplatību saistītie ekonomiskie ierobežojumi nav skāruši uzņēmuma darbību, un tas spējis pārvarēt ārkārtas situāciju bez īpašu kompensējošo pasākumu palīdzības.

Vienlaikus uzņēmums norādījis, ka tā darbības rezultātus varētu ietekmēt straujais cenu kāpums, kas sācies līdz ar Krievijas iebrukumu Ukrainā. Vienlaikus, ņemot vērā iepriekšējo gadu darbības rezultātus un turpmākos plānus, SIA "MK Trade" vadība neprognozē kritisku naudas plūsmas samazinājumu.

"Lursoft" esošā informācija atklāj, ka 2021.gadā uzņēmums bija darba devējs 362 darbiniekiem. Nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā tirgotājs pērn samaksājis 7,7 miljonus eiro, tostarp 1,7 miljonus eiro valsts sociālās apdrošināsānas obligātajās iemaksās, bet 0,9 miljons eiro iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

SIA "MK Trade" patiesie labuma guvēji ir Vitālijs Gotlibs un Robert Deych no ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!