Foto: DELFI

Rīgas pašvaldība, noslēdzot akciju pirkuma līgumu ar akciju sabiedrību "Rīgas Sanitārā transporta autobāze", par 6,2 miljoniem latu ir pārdevusi tai piederošo kontrolpaketi akciju sabiedrībā "Ceļu pārvalde" (88,73% akciju), informēja advokātu birojs "Magnusson", kurš kopā ar finanšu konsultantiem "Behrens SIA" organizēja akciju pārdošanu.

Lai arī interesi par akciju iegādi izrādīja vairāki pretendenti no Latvijas un ārvalstīm, akciju sabiedrība "Rīgas Sanitārā transporta autobāze" kā vienīgais potenciālais pircējs izpildīja Rīgas pilsētas pašvaldības prasības līdz 25.februārim iesniegt piedāvājumu par apstiprināto pārdošanas cenu, kas reāli ir pirmskrīzes tirgus vērtējums.

Saskaņā ar pirkuma līguma noteikumiem pirmdien visa pirkuma cena tika samaksāta. Tā par 94 000 latu pārsniedza akciju vērtējumu. Rīgas pilsētas pašvaldība saņēma 6 206 400 latus.

Jau ziņots, ka par "Ceļu pārvaldes" akcijām piedāvājumu ir izteicis viens pretendents un konsultants patlaban pārbauda pretendenta iesniegtos dokumentus. Pašvaldība nolēma pārdot tai piederošās 13 024 "Ceļu pārvaldes" akcijas, tostarp 8304 akcijas ar nominālvērtību 150 latu un 4720 akcijas ar nominālvērtību 50 latu, kas kopā veido 88,73% no kapitālsabiedrības pamatkapitāla un balsstiesībām. Akciju minimālā pārdošanas cena bija 6,27 miljoni latu.

Iepriekš par uzņēmumu pārdošanu tika rīkotas izsoles, tomēr abās reizēs šie pārdošanas mēģinājumi cietuši neveiksmi, jo uz izsolēm nepieteicās neviens pretendents. Tāpēc pārdošanas stratēģija tika mainīta un uzņēmuma pārdošanas organizēšanai 2012.gada oktobrī piesaistīts konsultants. Iepirkuma konkursā par pašvaldības "Rīgas pilsētas lombarda" kapitāla daļu un "Ceļu pārvaldes" akciju pārdošanas darījuma organizēšanas pakalpojumiem pērn oktobrī uzvarēja zvērinātu advokātu birojs "Varul", kas tagad mainījis nosaukumu uz "Magnusson", kuram par šo pakalpojumu dome maksās 169 360 latu, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

AS "Ceļu pārvalde" reģistrēta Uzņēmumu reģistrā 1991.gada 1.novembrī, komercreģistrā pārreģistrēta 2004.gada 22.oktobrī. Tās dibinātāji ir Rīgas pilsētas pašvaldība (88,73%), Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (0,93%), dažādas fiziskas personas (3,99%) un kapitālsabiedrības darbinieki (6,35%). Akciju kapitāls šobrīd veidots no 35 akcionāra ieguldījumiem kopsummā par 1 669 800 latiem jeb 14 680 vārda akcijām. Pamatdarbība ir pilsētsaimniecības infrastruktūras objektu (autoceļi, ielas, pārvadi, tilti, laukumi) būvniecība un uzturēšana, tehniskās dokumentācijas izstrāde, lietus kanalizācijas, ūdens novadīšanas sistēmu un izplūdes kolektoru funkcionēšanas nodrošināšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!