Foto: DELFI
Rīgas domes (RD) Pilsētas īpašuma komiteja pirmdien apstiprināja un virzīja tālākai lemšanai domes sēdē Īpašuma departamenta sagatavoto lēmumprojektu par akciju sabiedrības "Ceļu pārvalde" akciju pārdošanu un pārdošanas noteikumu apstiprināšanu, portālu "Delfi" informēja RD Īpašuma departaments.

Līdz ar nule pieņemto lēmumu paredzēts pārdot visas 13 024 Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošās "Ceļu pārvaldes" akcijas - 8304 "A" kategorijas akcijas ar vienas akcijas nominālvērtību 150 lati un 4720 "A" kategorijas akcijas ar vienas akcijas nominālvērtību 50 lati.

Visas šīs akcijas pārdos kā vienotu kopumu, nosakot, ka tās nedrīkst pārdot par zemāku summu, kas zemāka par neatkarīga sertificēta vērtētāja noteikto, informēja RD.

Iepriekš Rīgas pilsētas pašvaldības īpašuma privatizācijas komisija nolēma nerīkot ceļu būves un uzturēšanas uzņēmuma "Ceļu pārvalde" (CP) akciju izsoli, paredzot beigt uzņēmuma privatizāciju.

Iepriekš RD 2008.gada 16.septembrī atbalstīja CP pārdošanu izsolē par 6,7 miljoniem latu. Tiesa, vēlāk RD lēmums un uzņēmuma privatizācija tika apturēta, jo 2008.gada 16.oktobrī Administratīvajā rajona tiesā pēc privātpersonas pieteikuma atcelt RD lēmumu par CP akciju privatizācijas projekta apstiprināšanu tika sākta administratīvā lieta.

CP ir viens no lielākajiem Latvijas ceļu būves uzņēmumiem, kam ir vairāki ceļu remonta iecirkņi, kuri remontē ceļus gan Rīgā, gan visā Latvijā. Kompānija ir dibināta 1991.gadā, tās pamatkapitāls ir 1,67 miljoni latu, bet lielākais īpašnieks ‒ RD (88,73%). 2010.gadā CP strādāja ar 11,408 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 9,5% mazāk nekā 2009.gadā, un 1,876 miljonu latu zaudējumiem pretēji peļņai iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!