Foto: Pixabay
SIA "Reaton" 2020.gadā apgrozījis 48,03 miljonus eiro un nopelnījis 102,93 tūkstošus eiro, liecina uzņēmuma iesniegtais gada pārskats. Salīdzinot ar gadu iepriekš, tā apgrozījums pērn sarucis par 14,8%, bet peļņa par 33,69%, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

Vadības ziņojumā par 2020.gadu SIA "Reaton" norāda, ka pagājušais bijis visneparedzamākais gads uzņēmuma vēsturē. "Gads iesākās ar pozitīvu tendenci – pārdošanas apjomu pieaugumu par 10% pirmajos divos mēnešos, kas ļāva sagaidīt vēl straujāku pārdošanas rezultātu izaugsmi arī atlikušajos gada mēnešos. Marta vidū situācija krasi mainījās, kad valstī ieviesa epidemioloģiskos drošības pasākumus Covid-19 pandēmijas ierobežošanai," norādīts SIA "Reaton" vadības ziņojumā.

Uzņēmējdarbību ierobežojošie epidemioloģiskie drošības pasākumi visbūtiskāk negatīvās sekas atstāja uz pārtikas vairumtirdzniecības segmentu. Visaptverošo sabiedriskās ēdināšanas nozares ierobežojumu, kā arī straujās tūrisma plūsmas samazinājuma rezultātā HORECA segmenta pārdošanas apjomi piedzīvoja krasu kritumu.

Neskatoties uz epidemioloģiskajiem drošības pasākumiem valstī, SIA "Reaton" pērn stabili turpināja darbu, pat ar mērenu izaugsmi citos biznesa segmentos, kuros darbība tiešā veidā netika ierobežota, piemēram, delikatešu veikals, celtniecības un apdares materiālu vairumtirdzniecības segments, kā arī durvju ražotne.

2020.gadā SIA "Reaton" pabeidzis loģistikas centra rekonstrukciju, kura kopējās izmaksas sasniedza 2,14 miljonus eiro. Investīcijas loģistikas centra attīstībā ir sevi attaisnojušas, nodrošinot pārtikas preču vairumtirdzniecības segmenta turpmāku attīstību, pārdošanas apjomu pieaugumu, kā arī tehnoloģisko procesu uzlabošanu. Šogad uzņēmums ieplānojis veikt investīcijas IT infrastruktūrā un drošības sistēmās, nodrošinot uzņēmuma datu drošu apriti atbilstoši mūsdienu prasībām.

SIA "Reaton" norāda, ka arī šogad uzņēmuma darbību joprojām negatīvi turpina ietekmēt ieviestie epidemioloģiskās drošības pasākumi gan Latvijā, gan pārējās Baltijas valstīs, neskatoties uz to, ka tie pakāpeniski tiek mīkstināti. Uzņēmuma apgrozījums 2021.gada pirmajā pusē, salīdzinot ar 2020.gada pirmo pusi, palicis tajā pašā līmenī.

Lursoft dati rāda, ka Borisam Gluhmanam un Nataļjai Jakovļevai piederošais SIA "Reaton" 2020.gadā bija darba devējs 432 darbiniekiem. Šobrīd, pēc Lursoft pieejamās informācijas, uzņēmumam reģistrētas 16 struktūrvienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!