Foto: Pixabay
AS "Reģionālā investīciju banka" (RIB) ir piešķīrusi 2,2 miljonus eiro SIA "Autofavorīts" un grupas uzņēmumiem apgrozāmo līdzekļu papildu finansēšanai, ilgtermiņa investīcijām un jaunu automobiļu iegādei, ziņo bankā.

"Banka ir uzsākusi ilgtermiņa finanšu attiecības ar vienu no vadošajiem Latvijas auto industrijas uzņēmumiem. SIA "Autofavorīts" bankas ieskatā ir labs piemērs tam, kā uzņēmēji ilgtermiņā, ejot cauri dažādiem uzņēmuma dzīves cikliem, spējuši pielāgot un attīstīt biznesu. Pirms 27 gadiem, sākot savas uzņēmuma gaitas kā mazs serviss, izauga līdz lielākajam servisa centru tīklam Latvijā, papildus pievienojot arī motociklu, dažādu marku vieglo automobiļu un rezerves daļu tirdzniecību, kā arī pilna servisa nomas pakalpojumus," saka "Reģionālās investīciju bankas" uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Armands Kokainis.

Bankā norāda, ka ilgtermiņa un līzinga finansējums nodrošinās tālāku grupas attīstību. Aizvien biežāk ikdienā sastopamies ar tiem uzņēmumiem, kas pandēmijas apstākļos saskata nišas iespējas un izšķiras par papildu finansējuma piesaisti biznesa tālākai attīstībai. "Banka saredz to, ka šī tendence turpināsies," aka Kokainis.

"Reģionālās investīciju bankas finansējums sniedzis atbalstu jauna biznesa virziena tapšanai sadarbībā ar HYMER un citiem pasaules līmeņa ražotājiem, sabiedrībai sniedzot iespēju izīrēt kemperus un dzīvojamās piekabes ērtākai ceļošanai. Mums bija prieks, ka Reģionālajai investīciju bankai ir tik atsaucīgs personāls, kas katram klientam pieiet tiešām individuāli, ieklausoties konkrētās vēlmēs un nākotnes plānos," komentē SIA "Autofavorīts" valdes loceklis Andris Ermičs.

AS "Reģionālā investīciju banka" (RIB) darbību uzsāka 2001.gadā. Pēc aktīvu apmēra 2021.gada 30.jūnijā bija septītā lielākā banka Latvijā. Bankas kopējais pamatkapitāls ir 32,33 miljoni eiro un lielākais akcionārs ir SIA "SKY Investment Holding" (37,4%). Citiem institucionālajiem un privātajiem akcionāriem katram nepieder vairāk par 20% akciju. Reģionālās investīciju bankas neauditētā peļņa 2021.gada pirmajos 6 mēnešos sasniedza 1 234 591 eiro.

SIA "Autofavorīts" ir auto rezerves daļu tirdzniecības un servisa pakalpojumu sniedzējs. Uzņēmums piedāvā profesionālus autoservisa pakalpojumus, kā arī rezerves daļu tirdzniecību, nodrošinot katra klienta vēlmēm atbilstošākos risinājumus no pasaulē vadošajiem automašīnu rezerves daļu ražotājiem.

SIA "Favorit Rent" ir SIA "Autovaforīts grupas" uzņēmums, kas nodarbojas ar pilna servisa ilgtermiņa un īstermiņa auto un kemperu nomu, kā arī automašīnu tirdzniecību.

SIA "Favorit West" ir SIA "Autofavorīts grupas" uzņēmums - oficiālais Toyota automašīnu pārstāvis Latvijā -, kas nodarbojas ar jaunu un mazlietotu automašīnu tirdzniecību, kā aŗī veic apkopes un remontus gan Toyota, gan arī visu citu marku automašīnām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!