Foto: DELFI
Reģionālo attīstības centru apvienība (RACA) parakstījusi līgumu ar Latvijas investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) par LIAA ārējo ekonomisko pārstāvniecību līdzdalību RACA pašvaldību investīciju projektu popularizēšanā, portālu "Delfi" informēja apvienībā.

Kā norādījis RACA valdes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis, LIAA pārstāvniecību tīkls ir iespēja, kā Latvijas pašvaldībām un uzņēmējiem atrast sadarbības partnerus visdažādāko projektu īstenošanā. Taču tas ne vienmēr tiek izmantots.

"Tādēļ mums ir patiess gandarījums mūsu sadarbību formalizēt, aicinot no vienas puses LIAA pārstāvjus ārvalstīs, bet no otras – RACA pārstāvētās pašvaldības – aktīvi izmantot LIAA kā tiltu ārvalstu investoru informēšanā un ieinteresēšanā par investīciju iespējām Latvijas novados," turpinājis Krauklis.

Pašlaik Latvijas ārējās ekonomiskās pārstāvniecības darbojas Amerikas Savienotajās Valstīs, Apvienotajos Arābu Emirātos, Baltkrievijā, Dānijā, Francijā, Itālijā, Japānā, Kazahstānā, Krievijā, Ķīnā, Lielbritānijā, Lietuvā, Nīderlandē, Norvēģijā, Polijā, Singapūrā, Somijā, Vācijā un Zviedrijā. Savukārt LIAA sabiedriskie pārstāvji ārvalstīs šobrīd darbojas Azerbaidžānā, Ēģiptē, Indijā, Šveicē un Lihtenšteinā, Ķīnā un Taizemē.

RACA ir 2015. gadā dibināta biedrība, kas apvieno 21 Latvijas pašvaldību – novadus, kas Nacionālajā attīstības plānā atzīti par reģionālajiem attīstības centriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!