Foto: LETA

Latvijā šogad maija beigās reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,1% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,4 procentpunktiem mazāk nekā aprīļa beigās, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

2022. gada maija beigās NVA bija reģistrēti kopumā 53 825 bezdarbnieki, kas ir par 3398 cilvēkiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 57 223 bezdarbnieki.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis maija beigās joprojām bija Rīgas reģionā - 4,4% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis saglabājās Latgales reģionā - 13,5%, kas ir kritums par 0,7 procentpunktiem salīdzinājumā ar aprīļa beigām.

Maijā reģistrētā bezdarba līmenis par 0,6 procentpunktiem samazinājies Kurzemē un Vidzemē, mēneša beigās veidojot attiecīgi 6,3% un 6,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Savukārt Zemgalē reģistrētā bezdarba līmenis maijā sarucis par 0,5 procentpunktiem un mēneša beigās bija 5,8% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Rīgā reģistrētā bezdarba līmenis maijā samazinājies par 0,2 procentpunktiem, mēneša beigās veidojot 4,3% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

2021. gada beigās Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, bet šogad aprīļa beigās - 6,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!