Foto: DELFI
Sākot ar šī gada februāri, reklāmas aģentūras "DDB Latvija" kļūst par daļu no Ziemeļvalstu aģentūru tīkla "Nord" un turpinās savu darbību ar nosaukumu "Nord DDB Riga", informēja aģentūras pārstāve Ance Jēkabsone.

Viņa atzīmēja, ka aģentūra tāpat kā līdz šim būs arī daļa no "DDB Worldwide" starptautiskā tīkla, tomēr ciešu sadarbību turpmāk veidos tieši ar Ziemeļvalstu reģiona "DDB" aģentūrām.

Jēkabsone norādīja, ka "Nord DDB" apvienībā aģentūras savstarpēji sadarbojas, ne tikai daloties ar pieredzi, bet to darbinieki arī praktiski strādā kopā, lai, integrējot savas zināšanas par atsevišķu valstu tirgiem, palīdzētu attīstīties starptautiskiem uzņēmumiem un zīmoliem.

Pēc Jēkabsones sacītā, "Nord DDB" pašlaik darbojas piecās valstīs - Zviedrijā, Dānijā, Norvēģijā, Somijā un nu arī Latvijā. "Nord DDB Riga" patlaban ir otra lielākā no šīm aģentūrām.

"Nord DDB Riga" direktors Andris Rubīns uzsvēra, ka nepilnos 25 darbības gados "DDB Latvija" nostiprinājusi vadošās pozīcijas Baltijā. "Tāpēc nu speram lielu soli tālāk, apvienojot spēkus ar Skandināvijas progresīvākajām aģentūrām. Kopīgi radīta tendenču bibliotēka, jauni instrumenti, metodes un reģionāli sadarbības projekti ir tikai daļa no ieguvumiem, ko mums paver šī Ziemeļeiropas aģentūru apvienība. Tā ļaus piedāvāt jaunas iespējas arī visiem mūsu sadarbības partneriem Baltijā, Eiropā un citos eksporta tirgos," skaidroja Rubīns.

Viņš piebilda, ka vērtīgākais apvienības resurss ir vairāk nekā 400 dažādu jomas profesionāļu.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "DDB Latvija" pārvaldnieks "DDB Worldwide Latvia" 2018.gadā strādāja 3,03 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,9% mazāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa pieauga par 27,8% vairāk un bija 118 756 eiro.

Kompānija reģistrēta 1995.gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Kompānijas 42% kapitāls pieder Agnitai Vāverei, 30% - Aleksandram Niklasam Skultem, 20% - Andrim Rubinam, bet 8% - Kristiānam Vjaksem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!