Foto: LETA

Rekonstruētās Āgenskalna tirgus ēkas atklāšana pārcelta uz nākamā gada pavasari, piektdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja kompāniju SIA "Kalnciema kvartāls" un SIA "Kalnciema iela" īpašnieks Kārlis Dambergs.

"Bija plānots tirgu atvērt šogad decembrī, bet objektīvu iemeslu dēļ mēs šo atvēršanu esam pārlikuši uz pavasari. Mums vēl ir palikušas mazas nianses ar dokumentāciju un fināla darbi," skaidroja Dambergs.

Savukārt, jautāts, cik daudz investēts tirgus ēkas rekonstrukcijā, Dambergs konkrētu ieguldījuma summu nenosauca. "Viss, kas bija un kas nebija, un vēl tiks ieguldīts. Tā kā mēs esam procesā, es neņemšos saukt precīzus skaitļus, bet ieguldījuši šajā projektā esam ārkārtīgi daudz - ne tikai naudu, bet arī laiku, enerģiju un sirdi," teica Dambergs.

Jau vēstīts, ka Āgenskalna tirgus vēsturiskās ēkas rekonstrukciju "Kalnciema iela" sāka 2018. gada decembrī, tirgu apmeklētājiem plānojot atvērt 2021. gada decembrī.

Kompānijas "Kalnciema iela" attīstības vadītāja Una Meiberga iepriekš pauda, ka ēkas rekonstrukcijas process izrādījies izaicinājumu pilns, jo ēka bija sliktākā stāvoklī, nekā gaidīts. "Lielākos ieguldījumus prasījusi vēsturisko vērtību saglabāšana, piemēram, esošo vēsturisko metāla logu un oriģinālā koka griestu seguma atjaunošana, kas ļauj saglabāt Āgenskalna tirgus unikālo raksturu," viņa minēja.

Tiesības turpmākos 30 gadus nomāt Āgenskalna tirgu un tam piegulošo teritoriju 2018. gada maijā ieguva Kalnciema kvartālā saimniekojošais uzņēmums "Kalnciema iela". Dambergam piederošais uzņēmums bija vienīgais, kurš pieteicās izsolē.

Ar kompāniju "Kalnciema iela" līgums noslēgts uz 30 gadiem, neparedzot iespēju nomnieka ieguldītās investīcijas atlīdzināt, taču nosakot pienākumu nomniekam plānotos ieguldījumus saskaņot ar īpašuma valdītāju.

Plašāku sabiedrības uzmanību Āgenskalna tirgus piesaistīja 2017. gada izskaņā, kad kļuva zināms, ka tirgus ēkas sliktā tehniskā stāvokļa dēļ no 2018. gada sākuma to plānots slēgt. Neraugoties uz iedzīvotāju iebildumiem, kopš 2018. gada 1. janvāra tirgus ēka vairs nav pieejama apmeklētājiem.

2018. gada februāra sākumā tirgu savā īpašumā pilnībā pārņēma Rīgas domes Īpašuma departaments. Pirms tam Āgenskalna tirgu nomāja AS "Rīgas centrāltirgus" (RCT), bet vēl pirms tam tur saimniekoja apakšnomnieks SIA "Rovex", kuru RCT arī vaino pie tirgus ēkas nolaišanas līdz tik sliktam stāvoklim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!