Foto: DELFI
Tūrisma aģentūra "Relaks Tūre" zemā klientu pieprasījuma dēļ spiesta atcelt atsevišķus ceļojumus, pastāstīja "Relaks Tūre" valdes priekšsēdētājs Hardijs Madzulis.

Sociālos tīklos izplatīta informācija, ka "Relaks Tūre" no vairākiem klientiem saņēmusi priekšapmaksu par ceļojumu, kas nav ticis noorganizēts, bet iemaksāto naudu klienti atpakaļ nav saņēmuši.

"Mēs mēģinājām izmantot visas iespējas, un tomēr šo ceļojumu noorganizēt. Jau pēc iepriekšējiem paziņojumiem, kas bija par maksātnespēju, sākās klientu plūsmas apstāšanās, un šobrīd ir tā, ka klientu plūsma paliek aizvien mazāka un ceļojumus nākas atcelt," skaidroja Madzulis, piebilstot, ka tagad uzņēmums ir spiests atcelt arī citus ceļojumus.

Vaicāts, kādēļ klienti netika savlaicīgi brīdināti, Madzulis norādīja, ka aģentūra cerēja, ka ceļojumu tomēr izdosies nodrošināt. "Mēs brīdinājām, tikai to izdarījām vēlāk. Cerējām saglābt šo ceļojumu un mēģinājām atrast citus resursus, lai šo ceļojumu nodrošinātu," skaidroja Madzulis.

Tostarp viņš pastāstīja, ka problēmas vēl tiek risinātas. "Šobrīd problēmas nav atrisinātas, šobrīd tās tikai aug augumā un sākas jau ķēdes reakcija," piebilda "Relaks Tūre" valdes priekšsēdētājs.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka sākts darbs pie aģentūras restrukturizācijas. "Tālāk mēs domājam par strauju restrukturizāciju un darbu turpinām, ofiss strādā, runājam ar klientiem, situācija ir grūta," pauda Madzulis.

Savukārt Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) Patērētāju informēšanas un komunikāciju daļas vecākā konsultante Ilze Žunde pastāstīja, ka šobrīd centrā saņemti četri patērētāju iesniegumi par "Relaks Tūre" atceltu ceļojumu.

Jau vēstīts, ka pērn oktobrī Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā ierosināta tūrisma aģentūras "Relaks Tūre" maksātnespējas lieta. Ar pieteikumu tiesā vērsusies Liepājas kravu pārvadājumu kompānija "Liedu", taču neilgi pēc tam kompānijas panāca mierizlīgumu.

Madzulis toreiz sacīja, ka abu kompāniju strīds ir saistīts ar apmēram pirms diviem gadiem no "Liedu" nomātu autobusu, proti, ārvalstīs autobusam uzliktu soda naudu, kā arī pilnībā nenomaksātu autobusa īri. Kopējā strīda summa ir apmēram 5000 latu (7114) eiro. Pēc Madzuļa teiktā, abas kompānijas gan ir panākušas kompromisu par to, ka sods tiks maksāts uz pusēm. Tāpat viņš uzsvēra, ka summa nav liela un "Relaks Tūre" nav maksātnespējas problēmu.

"Relaks Tūre" organizē tūrisma ceļojumus. Uzņēmums specializējas izejošajā tūrismā. Uzņēmums pieder Hardijam Madzulim, Edvīnam Lakstīgalai un Evitai Grāvītei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!