Foto: LETA
Piena pārstrādes uzņēmumā AS "Rīgas piena kombināts (RPK), kas līdz ar AS "Valmiers piens" ietilpst koncernā "Food Union", veikta reorganizācija, uzņēmumam pievienojot SIA "Lougeo LV", liecina publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Kā informēja RPK valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs, darījums veikts, lai efektivizētu "Food Union" darbību.

"Lai padarītu efektīvāku koncerna struktūru, RPK pievieno savu meitasuzņēmumu, kas sākotnēji tika izveidots "Valmieras piena" akciju iegādei. Pēc šīs apvienošanas RPK nepastarpināti kļūs par "Valmieras piena" akciju kontrolpaketes īpašnieku," sacīja Staņēvičs.

Viņš arī norādīja, ka saistībā ar reorganizāciju nenotiks nekādas citas izmaiņas "Food Union" stratēģijā vai īpašnieku struktūrā.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, "Lougeo LV" dibināta 2012.gadā ar 2000 latu (2845 eiro) pamatkapitālu kā RPK meitasuzņēmums. Vienīgā uzņēmuma amatpersona ir "Food Union" līdzīpašnieks un ģenerāldirektors Sergejs Beshmeļņickis.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju "Valmieras piena kombināts" pagājušo gadu noslēdzis ar 44,42 miljonu eiro apgrozījumu un 206 633 eiro zaudējumiem.

RPK apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2012.gada 1.jūlija līdz 2012.gada 31.decembrim, bija 46,20 miljoni eiro, savukārt zaudējumi - 1,45 miljoni eiro.

Kā ziņots, RPK un "Valmieras piena" apvienošanos KP akceptēja 2012.gada 9.maijā, taču piemērojot vairākus nosacījumus, kas aizsargā zemnieku, kā arī mazāko tirgotāju intereses. Noteikumi koncernam būs jāievēro līdz 2015.gada 31.martam.

Iepriekš, 2010.gada 2.novembrī, oficiāli tika paziņots, ka 91,89% "Valmieras piena" akciju iegādājies Krievijas uzņēmējs Jevģēnijs Varovs, savukārt 2011.gada martā RPK paziņoja par Krievijas investora Sergeja Beshmeļņicka piesaistīšanu uzņēmumam.

"Food Union" patlaban ir aptuveni 800 darbinieki, bet apvienotā uzņēmuma apgrozījums pārsniedz 100 miljonus eiro gadā. "Food Union" ražotnes iepērk pienu no vairāk nekā 400 Latvijas zemnieku saimniecībām un piena ražotājiem. Aizvadītajā gadā iepirktas 132 957 tonnas svaigpiena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!