Foto: DELFI
Noslēgusies uzņēmuma SIA "Ventamonjaks" reorganizācija – tas pievienots savam mātes uzņēmumam SIA "Despina Capital", kas savukārt mainījis nosaukumu un kļuvis par SIA "Ventamonjaks", ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

1994. gadā reģistrētais "Ventamonjaks" nodarbojās ar amonjaka kravu pārkraušanu Ventspils ostā. 2017. gadā uzņēmuma neto apgrozījums bija 14,047 miljoni eiro un tā peļņa pēc nodokļiem bija 4,718 miljoni eiro. Tā pamatkapitāls bija 5 149 799 eiro, un kopš 2014. gada tā vienīgais īpašnieks bija uzņēmums SIA "Despina Capital".

Savukārt SIA "Despina Capital" dibināta 2014. gadā, un uzņēmuma 55% kapitāldaļu pastarpinātais īpašnieks ir "Uralchem" grupa – viens no lielākajiem amonija nitrāta, amonjaka, slāpekļa un fosfātu mēslošanas līdzekļu ražotājiem Krievijā. Uzņēmuma patiesā labuma guvējs ir Krievijas miljardieris Dmitrijs Mazepins (Dmitry Mazepin). "Despina Capital" pēdējos gados nav bijuši ieņēmumi, taču uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 296 tūkstoši eiro.

Līdz ar reorganizācijas noslēgšanu 1994. gadā dibinātais "Ventamonjaks" likvidēts, tā saistības un tiesības pārgājušas pie SIA "Despina Capital", kas tagad kļuvusi par SIA "Ventamonjaks".

Izmaiņas komercreģistrā ierakstītas 25. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!