Foto: LETA

Veselības aprūpes uzņēmums AS "Repharm" paplašinājis uzņēmuma valdi, par valdes locekli un korporatīvo vadītāju ieceļot Jāni Vanagu.

Jaunā valdes locekļa galvenās atbildības ietvers dalību uzņēmuma stratēģijas izstrādē, uzņēmuma reputācijas, klientu attiecību un komunikācijas stiprināšanu, efektīvu risku pārvaldību, valdības un saistīto pušu attiecību vadību.

"Man vienmēr ir liela interese un entuziasms iesaistīties nozarēs, kuras ir aktuālas un svarīgas cilvēkiem. Jau ilgāk par gadu esam nodzīvojuši pandēmijas zīmē. Veselības aprūpe noteikti ir šāda joma," saka jaunais AS "Repharm" valdes loceklis Jānis Vanags, atzīstot, ka šobrīd viņam ir iedots uzticības mandāts. "Kā attīstīties tālāk, kā uzlabot grupas uzņēmumu darbību, radīt sinerģiju, - šos jautājumus risināt ir patiešām aizraujoši."

Vanagam ir vairāk nekā 10 gadu pieredze vadības amatos aviācijas, pakalpojumu, kā arī mazumtirdzniecības nozarē, tostarp pēdējos trīs gadus Vanags strādāja "Maxima Latvija", kurai 2018.gada sākumā pievienojās kā valdes loceklis.

Pēdējos sešus gadus Vanags paralēli strādā arī kā korporatīvo lietu un ārkārtas situācijas pārvaldības konsultants un instruktors lielās starptautiskās organizācijās un uzņēmumos Eiropā, Āzijā un Āfrikā. Viņš ir arī lektors universitātēs. Vanags ir Starptautiskās Gaisa satiksmes asociācijas (IATA) instruktors, kopš 2013.gada konsultējot un apmācot aviācijas un citu nozaru profesionāļus pasaulē, kā arī kopš 2021.gada viņš ir Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta politiskās grupas loceklis.

"Repharm" valdes priekšsēdētājs ir Aleksejs Udačins, bet valdes loceklis ir arī Josifs Apts.

"Repharm" uzņēmumu grupā ietilpst veselības aprūpes, farmaceitisko produktu mazumtirdzniecības, vairumtirdzniecības, ražošanas, laboratorisko izmeklējumu pakalpojumu sniedzēji Baltijas reģionā ar kopējo gada apgrozījumu virs 300 miljoniem eiro. "Repharm" grupa apvieno "Sentor Farm aptiekas" (zīmols "Mēness aptieka"), AS "Veselības centru apvienība", SIA "Centrālā laboratorija", "Rīgas farmaceitiskā fabrika" un "Recipe Plus". "Repharm" uzņēmumu grupa ir izveidota 2009.gadā. 2019.gadā "Repharm" koncerna apgrozījums bija 283,008 miljoni eiro, bet koncerna peļņa bija 34,56 miljoni eiro.

"Repharm" patiesie labuma guvēji, pēc "Firmas.lv" datiem, ir vairākas Latvijas privātpersonas - Roberts Tavjevs, Jānis Oskerko, Mihails Lurje, Aleksandrs Livšics, Andrejs Leibovičs, Sergejs Korņijenko, Josifs Apts un Jeļena Ņikitina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!