Foto: DELFI
Ceturtdien savas durvis Latvijā vēra vairāk nekā 35 tūkstošus kvadrātmetru plašais zviedru mājas preču milža "IKEA" veikals uz kura atklāšanu bija ieradušies simtiem cilvēku.

"IKEA vīzija ir radīt labāku ikdienas dzīvi daudziem, un to mēs vēlamies piedāvāt arī Latvijas iedzīvotājiem. Mūsu klāstā ir gandrīz 3000 dažādu mājokļa labiekārtošanas preču par cenu, kas ir zemāka par 10 eiro – sākot ar mēbelēm un beidzot ar interjera priekšmetiem. Tā mēs parādām savu apņemšanos piedāvāt Latvijas iedzīvotājiem aktuālo – funkcionālas, skaistas, kvalitatīvas mājokļa labiekārtošanas preces par pieejamu cenu. Piedevām mēs darām visu, kas mūsu spēkos, lai pircējiem mūsu preces labi kalpotu, tāpēc daļai mūsu mēbeļu, piemēram, METOD virtuves iekārtām, būs līdz pat 25 gadu garantija. Turklāt, ja gadās pārdomāt, mēs piedāvājam arī iespēju 90 dienu laikā atdot preci atpakaļ veikalā," stāsta "IKEA Latvija" veikala vadītāja Inga Filipova.

Galvenie IKEA jauninājumi būšot zemas cenas, plašs preču klāsts, mēbeles, ko var vest mājās tai pašā dienā pat tad, ja noskatīta vesela virtuves iekārta, risinājumi nelieliem mājokļiem un atšķirīga pieredze apmeklētājiem, kuri vienuviet atradīs iedvesmu un risinājumus.

Jaunais veikals atrodas pie Rīgas robežas – Biķeru ielā, un tas ir lielākais "IKEA" veikals Baltijas valstīs. Veikalā būs pieejamas vairāk nekā 8000 dažādas Zviedrijas dizaina preces mājokļa labiekārtošanai.

Veikals izvietots divos stāvos un iekārtots līdzīgi kā citi "IKEA" veikali, proti, apmeklētājiem ir iespējams izstaigāt vairāk nekā 50 pilnībā iekārtotu dzīvojamo telpu, bet pēc tam tajās nolūkotās preces sameklēt un iegādāties tirdzniecības un pašapkalpošanās zonā.

Cenas Rīgas "IKEA" veikalā būs tādas pašas kā Lietuvā, iepriekš informēja veikala vadītāja Inga Filipova.

Kā pastāstīja Filipova, pirms veikala atvēršanas uzņēmums veicis Latvijas iedzīvotāju vajadzību izpēti kopumā veicot vairāk nekā 30 aptauju. Tāpat "IKEA" komanda arī devusies izpētīt mājokļus, kādos dzīvo Latvijas iedzīvotāji.

Veikalā iekārtots arī restorāns, kas var uzņemt līdz 450 viesu, kā arī bistro un Zviedrijas pārtikas preču veikals. Restorāna apmeklētāji varēs nobaudīt tradicionālos zviedru ēdienus, piemēram, gaļas bumbiņas un lasi, kā arī dažādus latviešu ēdienus – galdos tiks celta biešu aukstā zupa, cūkgaļas karbonādes, cūkgaļas šašliks un citi Latvijā iecienīti ēdieni.

"IKEA" franšīzes ņēmējs Latvijā ir SIA ''Paul Mason Properties'' un tā īpašniekam pieder arī "IKEA" veikals Lietuvā un Islandē. Kopējie līdzšinējie ieguldījumi "IKEA" Rīgas veikalā lēšami vairāk nekā 50 miljonu eiro apmērā.

Zviedru mājas preču milzis dibināts 1943. gadā, bet šobrīd 50 pasaules valstīs darbojas 410 "IKEA" veikalu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!