Foto: F64

Uzņēmuma "M systems" ieceri izveidot kvasa ražotni Rēzeknē, Zilupes ielā 82, izsludinātajā sabiedriskajā apspriešanā pilsētas iedzīvotāji atbalstījuši, pastāstīja Rēzeknes novada domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Olga Grišina.

Viņa informēja, ka visās 28 iedzīvotāju iesniegtajās atsauksmēs par kvasa ražotnes būvniecību pausts atbalsts "M systems" iecerei.

Iedzīvotāji pamatojuši savu nostāju ar to, ka Rēzeknē nepieciešama rūpniecības attīstība un jaunu darbavietu radīšana. "Tāpat projekta vadītājam izdevies iedzīvotājus pārliecināt par to, ka uzņēmums plāno sadarboties ar skolām, tādējādi bērniem padarot pieejamāku veselīgu dzērienu," sacīja Rēzeknes domes pārstāve, taču atzina, ka "M systems" vispirms būs jāiztur iepirkuma konkurss, lai skolās varētu piedāvāt tā produkciju.

Rēzeknes iedzīvotāji arī pauduši cerību, ka jaunā kvasa ražotne uzlabos ainavu un apkārtni Zilupes ielā, kur ražotni iecerēts būvēt, kā arī pauduši prieku par to, ka ražotnē plānots izveidot arī bāru.

Pēc Grišinas teiktā, jau pirmdien, 8.oktobrī, jautājumu par kvasa ražotnes izveidi pilsētā paredzēts izskatīt domes komisijās, savukārt Rēzeknes novada dome par to varētu lemt piektdien, 12.oktobrī.

Rēzeknes domē aģentūru BNS iepriekš informēja, ka jaunās kvasa ražotnes ēkas pirmajā stāvā ir iecerēts ražošanas cehs, tirdzniecības–bāra zāle, administratīvās telpas, personāla telpa un noliktavas telpas. To kopējā platība ir 650 kvadrātmetru. Savukārt otro jeb mansarda stāvu plānots izbūvēt būvniecības otrajā kārtā.

Paredzēts, ka kvasa ražotnē strādās astoņi darbinieki.

"M systems" dibināts 2011.gadā, un tā pamatkapitāls ir 10 latu. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Ainārs Mangulsons. Uzņēmumu reģistrā "M systems" kā savus darbības veidus norādījis būvniecības projektu izstrādāšanu un arhitektūras pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!