Foto: Unsplash
Vēja turbīnu ražotājs "SANY Renewable Energy Co" un Latvijas vēja parku attīstītājs SIA "Sager" ir parakstījuši vienošanos par kopīga uzņēmuma veidošanu vēja parku attīstīšanai Latvijā, "Delfi Bizness" informēja uzņēmumu pārstāvji.

Šā gada 16. aprīlī "SANY Renewable Energy Co" valdes priekšsēdētājs Džou Fugu un SIA "Sager" valdes priekšsēdētājs Germans Savickis Rīgā parakstīja sadarbības memorandu, kas paredz kopīga uzņēmuma izveidi, lai Latvijā attīstītu vēja parkus ar uzstādīto jaudu virs 1 GW .

Kopuzņēmums Rēzeknē plāno attīstīt Latvijā lielāko vēja enerģijas projektu, kam Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra piešķīrusi prioritārā investīciju projekta statusu. Šo 1 GW elektroenerģijas vērto projektu paredzēts uzbūvēt divu gadu laikā.

Jaunais kopuzņēmums ir apņēmies veicināt tīras enerģijas efektīvu izmantošanu. "SANY Renewable Energy" un "Sager" ir apņēmušies sadarboties, lai paplašinātu zaļās enerģijas tirgu Eiropā un palīdzētu īstenot apņemšanos samazināt oglekļa emisijas.

Kā liecina "Lursoft" informācija, "Sager" reģistrēts 2020. gada februārī un uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,4 miljoni eiro. Uzņēmums 2021. gadā strādāja bez apgrozījuma un ar 483 eiro zaudējumiem. "Sager" vienīgais īpašnieks ir Germans Savickis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!