Foto: Pixabay

Lai piesaistītu pilsētai jaunus iedzīvotājus un speciālistus darbam Rēzeknes uzņēmumos, Rēzeknes pašvaldība plāno izbūvēt jaunu dzīvojamo mikrorajonu, informēja pašvaldībā.

Tāpēc pašvaldība izsludinājusi daudzdzīvokļu dzīvojamo māju kompleksa metu konkursu. Vietvara plāno izbūvēt jaunu dzīvojamo mikrorajonu zemesgabalos Maskavas ielā 25 un 27. Zemesgabalos, kuru kopējā platība ir vairāk nekā četri hektāri, nākotnē pašvaldība vēlas redzēt septiņas līdz deviņas daudzdzīvokļu mājas, kas apvienotas vienā vizuāli pievilcīgā arhitektoniskajā ansamblī.

Vienas vai vairāku māju pirmajā stāvā būs pieejama platība komercdarbībai, piemēram, veikaliem, frizētavai, birojiem. Plānojot daudzdzīvokļu māju pagalmus, jāparedz arī labiekārtošanas elementu, tostarp bērnu rotaļu laukumu, atpūtas vietu pieaugušajiem, atkritumu konteineru laukumu un stāvlaukuma izkārtojums. Pašvaldība ieplānojusi, ka katram dzīvoklim jābūt vienai stāvvietai. Tāpat īpaša uzmanība saskaņā ar Rēzeknes apzaļumošanas koncepciju jāvelta teritorijas apzaļumošanai.

Dalībai konkursā aicināti sertificēti arhitekti vai arhitektu biroji un projektētāju organizācijas, kam ir iespēja nodrošināt sertificēta arhitekta dalību projektā. Izvirzītajam speciālistam pēdējo triju gadu laikā jābūt pieredzei vismaz divu būvkomisijas apstiprinātu objektu projektēšanā, no tiem vismaz vienam objektam jābūt daudzstāvu dzīvojamai ēkai.

Pieteikumi metu konkursā iesniedzami līdz 28.decembrim.

Konkursa balvu fonds ir 5000 eiro. Pirmās vietas ieguvējs saņems 2500 eiro, un ar viņu tiks noslēgts projektēšanas līgums.

Pašvaldība arī sākusi mainīt funkcionālo zonējumu pilsētas teritorijas plānojumā, daļu no industriāliem mērķiem atvēlētās teritorijas paredzot daudzdzīvokļu māju apbūvei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!