Foto: LETA

"Rēzeknes gaļas kombināts" plāno būvēt tirdzniecības objektu Rīgā pie tirdzniecības centra "Spice", liecina Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejā skatītais jautājums par lokālplānojumu Remtes ielā 21.

Lokālplānojuma ierosinātājas ir SIA "Rēzeknes gaļas kombināts". Lokālplānojuma izstrāde tika sākta, lai radītu priekšnoteikumus tirdzniecības un pakalpojumu objekta attīstībai, atbilstošas infrastruktūras izveidei un teritorijas labiekārtošanai.

Lokālplānojums paredz pašreizējo teritorijas izmantošanu mainīt no centru apbūves teritorijas uz jauktas centra apbūves teritoriju nemainot atļauto apbūves stāvu skaitu - seši stāvi.

Risinājumu pamatā ir iecere teritorijā, kur pašlaik izvietotas dažās angāra tipa būves, izbūvēt tirdzniecības un pakalpojumu objektu, transformējot esošo tehniska rakstura teritoriju bez kultūrvēsturiskās un arhitektoniskās vērtības.

Ieceres īstenošanas rezultātā tikšot sakārtota teritorija, tostarp izveidojot publiski pieejamu labiekārtotu skvēru Jaunmoku ielas un Kārļa Ulmaņa gatves krustojumā.

Lokālplānojuma teritorijā tiks maksimāli saglabāti esošie koki un ierīkoti jauni stādījumi, plānots veidot autostāvvietas, tās grupējot pa piecām un apzaļumošanai pielietojot dižstādus.

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja šodien atbalstīja zemesgabala Remtes ielā 21 lokālplānojuma redakcijas nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai.

Galīgais lēmums vēl būs jāpieņem domes sēdē.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, gaļas pārstrādātājs SIA "Rēzeknes gaļas kombināts" pērn strādāja ar 50,463 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,7% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa bija 1,792 miljoni eiro, pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Kompānija reģistrēta 2001.gadā, un tās pamatkapitāls ir 93 152 eiro. "Rēzeknes gaļas kombināts" 44,05% apmērā pieder Guntim Piteronokam, savukārt 25% kompānijas kapitāldaļu pieder gan Rozai Džamaldajevai, gan Latvijā reģistrētajam SIA "AB Holding". Tāpat 5,95% kompānijas kapitāldaļu turētājs ir Sergejs Kuzņecovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!