Maksātnespējīgās a/s "Rēzeknes piena konservu kombināts" (PKK) sanācija nav iespējama, jo uzņēmumam ir pārāk lieli parādi, atzina kompānijas administrators, zvērinātu advokātu biroja "Fakts" pārstāvis Aigars Belovs. Līdz noteiktajam termiņam pret maksātnespējīgo Rēzeknes piena konservu kombinātu savus prasījumus kopumā bija pieteikuši 743 kreditori 4 039 565 latu apjomā.
Belovs pastāstīja, ka tostarp nodrošinātais kreditors "Latvijas Unibanka" pieteicis prasījumu 2,4 miljonu latu apjomā, bet pārējie - nenodrošinātie kreditori - par 1,64 miljoniem latu. No nenodrošinātajiem kreditoriem liela daļa ir piena piegādātāji, no kuriem mazākais kreditoru prasījums ir 0,86 lati.

30.oktobrī Rēzeknē paredzēta pirmā "Rēzeknes PKK" kreditoru sapulce, kurā iecerēts lems par kompānijas maksātnespējas stāvokļa risinājumu. Tāpat sapulcē paredzēts apstiprināt kreditoru prasījumus, administratora darbības pārskatu, kā arī ievēlēt kreditoru komiteju. "Rēzeknes PKK" Latgales apgabaltiesa par maksātnespējīgu atzina 23.jūlijā.

"Rēzeknes PKK" akcijas no 30.jūlija ir izslēgtas no Rīgas Fondu biržas brīvā saraksta. RPKK akcijas biržas sarakstos iekļāva 1998.gada 12.februārī. Sākotnēji Rēzeknes uzņēmuma akcijas tika kotētas biržas oficiālajā sarakstā, bet šā gada sākumā uzņēmuma akcijas pārcēla uz biržas brīvo sarakstu. "Rēzeknes PKK" lielākie akcionāri ir vairākas privātpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!