Foto: LETA

Lai veicinātu apkaimju attīstību Rīgā, jau trešo gadu pēc kārtas pašvaldība izsludinājusi Rīgas līdzdalības budžeta projektu ideju īstenošanas konkursu, ziņo Rīgas domē.

Kā skaidro pašvaldība, konkursa mērķis ir ļaut iedzīvotājiem tieši lemt par daļas pilsētas budžeta izlietojumu un uzlabot dzīves vietu savu māju tuvumā. Tādā veidā pašvaldībai gūstot atgriezenisko saiti par iedzīvotājiem nepieciešamiem pilsētvides uzlabojumiem.

Konkursā var piedalīties ikviena Rīgā deklarēta persona no 16 gadu vecuma un galvaspilsētā reģistrētas nevalstiskās organizācijas.

Pieteikumi elektroniski tiks pieņemti no 1.maija līdz 31.maijam plkst. 12.00, aizpildot veidlapu un iesniedzot riga.lv vai nosūtot uz elektroniskā pasta adresi: konkurss.apkaimes@riga.lv. Savukārt klātienē – no 5. maija līdz 31. maijam plkst. 12.00 Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centrā, Eduarda Smiļģa ielā 46, iepriekš piesakot apmeklējumu pa tālruni 80 000 800.

Rakstot uz elektroniskā pasta adresi, projekta idejas iesniedzējam tiks nodrošināta iespēja noskaidrot konkursa nolikumā noteikto informāciju par projekta idejas īstenošanas iespējamību un ar konkursa norisi saistīto informāciju.

Pēcāk, pamatojoties uz kompetento institūciju atzinumiem, projektu idejas vērtēs konkursa komisija, un atbalstītās projektu idejas rudenī tiks virzītas iedzīvotājiem balsošanai. Pašvaldība īstenos visvairāk iedzīvotāju balsis saņēmušās projektu idejas, kas uzlabos apkārtējo vidi ilgtermiņā un iekļausies 50 000 eiro robežās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!